5 Temmuz 2024 Cuma / 29 ZilHicce 1445

PKK'lı teröristler şimdi de köylerdeki mühimmat depolarını patlatıyor

MSB: Irak'ın kuzeyindeki köylere giren ve sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başlamıştı. Her türlü alçakça plana rağmen kaçacak yerleri olmadığını anlayan PKK'lı teröristler, şimdi de Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu. Köylülerin hayatını hiçe sayarak köy içindeki mühimmat depolarını patlatan teröristler, Dergele köyünü ise tamamen ateşe verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ise masum sivillere, çevreye ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarına dikkatli şekilde devam ediyor.

3 Temmuz 2024 Çarşamba 12:42 - Güncelleme:
PKK'lı teröristler şimdi de köylerdeki mühimmat depolarını patlatıyor

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki köylere giren ve sivilleri kalkan olarak kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine havan atışı gerçekleştiren teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladığı belirtildi.

PKK'lı teröristlerin kaçacak yerlerinin kalmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK'lı teröristler, şimdi de Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu. Köylülerin hayatını hiçe sayarak köy içindeki mühimmat depolarını patlatan teröristler, Dergele köyünü ise tamamen ateşe verdi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ise masum sivillere, çevreye ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarına dikkatli şekilde devam ediyor. Teröristler ne yaparsa yapsın kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacak."

Açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının köylerde mühimmat depolarını ateşe verdiği anlara ilişkin görüntüler de paylaşıldı.