9 Eylül 2024 Pazartesi / 6 RebiülEvvel 1446

Meriç Nehri bölgesinde 2 Yunan askeri yakalandı

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı sınır birliği askerleri, devriye sırasında Yunanistan ordusuna mensup teğmen ve astsubay rütbelerindeki 2 askeri yakaladı. 2 Yunan askeri, 'askeri casusluğa teşebbüs etmek' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi

İHA, DHA2 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Meriç Nehri bölgesinde 2 Yunan askeri yakalandı
Yunanistan Kara Kuvvetleri, 2 Yunan askerinin Kuzey Evros bölgesindeki Kastanies bölgesinde devriye görevini yürütürken yollarını kaybedip, yanlışlıkla Türkiye sınırına geçtiğini ve Türk askerleri tarafından yakalanarak Edirne’ye götürüldüğünü açıkladı.
 
Yunan Kara Kuvvetleri, "1 Mart 2018 tarihinde Kara Kuvvetlerinde görev yapmakta olan 2 asker Kastanies bölgesinde olağan devriye görevini yürütürken kötü hava şartları sebebi ile Türk tarafındaki devriye tarafından yakalandılar’’ şeklinde açıklama yaptı.
 
Açıklamada Yunan askerlerinin gerekli formalite işlemeleri için Edirne’de bulundukları ve Yunanistan’a dönmeleri için Türk makamları ile temas halinde olunduğu belirtildi.
 
YUNAN ASKERLERİ TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEDE
 
Edirne'de sınırı yanlışlıkla geçtikleri belirtilen 2 Yunan askerinin yakalandıktan sonra silahları ile üzerlerinde bulunan cep telefonlarına el konuldu. Edirne İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanan askerler, adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan 2 Yunan askeri, 'askeri casusluğa teşebbüs etmek' ve 'askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Yunan askerlerinin hakimlikteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.