İsmail Kahraman Türk hukukçu ve siyasetçi, 27. ve mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanıdır. Yeni Anayasa'da Laiklik olmasın sözü ile bir anda gündeme geldi. Şimdi herkes İsmail Kahraman'ı merak ediyor. Peki İsmail Kahraman kimdir, neler yapmıştır? Haberimizin detayında sizlerle
Ankara'da laiklik provokasyonu!
Her fırsatta hükümete karşı eylem çağrısı yapan CHP'li vekiller bu sefer de TBMM Başkanı Kahraman'ın laiklik açıklaması üzerinden provokasyon yapmaya, halkı sokağa çıkarmaya çalışıyorlar.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik bir kere yeni Anayasa'da olmamalıdır' açıklamasını Meclis önünde protesto etmek isteyen gruba polis müsaade etmeyince arbede çıktı. Polisle göstericiler arasında yaşanan arbedede izinsiz gösteri yapan grup dağıtıldı
AK Parti'den flaş laiklik açıklaması
Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mustafa Şentop ile AK Parti'nin hukukçu vekillerinden Burhan Kuzu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, “Yeni anayasada laiklik olmamalı” açıklamasını değerlendirdi.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Mutafa Şentop, “Laikliğin anayasa metninden çıkarılmasını tartışmış bile değiliz. Meclis Başkanı parti adına konuşmuyor. Anayasa teklifimizde laiklik var. Sorun laiklikte değil laikliğin uygulanmasında” dedi.
BURHAN KUZU: ANAYASA METNİNDE LAİKLİK YER ALIYOR
AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Burhan Kuzu da Twitter hesabından ''Ak Parti olarak hazırlamakta olduğumuz Anayasa Metninde Laiklik ilkesi açıkça yer almaktadır.Elbette herkes ifade özgürlüğünde serbesttir'' diye yazdı.
İSMAİL KAHRAMAN NELER SÖYLEDİ?
1982 Anayasası’nın herhangi bir yerinde Allah lafzının geçmediğini belirten Kahraman, şöyle devam etti:
"Ama Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım."
İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?
Türk hukukçu ve siyasetçi, 27. ve mevcut Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı.
Yaşamı
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği görevlerinde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı.
Refah Partisi'nden XX. ve Fazilet Partisi'nden XXI. Dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. 54. Türkiye Hükûmeti'nde Kültür Bakanı olarak görev aldı.
Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak XXVI. Dönem İstanbul milletvekili seçildi. 18 Kasım 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis Başkan adayı olarak açıklandı. 22 Kasım 2015 tarihinde 3. oylama sonucu almış olduğu 316 oyla TBMM Başkanı seçildi.
Evli ve dört çocuk babasıdır.