8 Eylül 2024 Pazar / 5 RebiülEvvel 1446

İletişim Başkanı Altun'dan FETÖ'yü himaye eden ülkelere net uyarı: Bedelini halkınız öder

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 15 Temmuz darbe girişiminde hedefin Erdoğan'sız bir Türkiye oluşturmak olduğunu söyledi. 15 Temmuz'u bir işgal girişimi olarak tanımlayan Altun, kalkışmanın dünya tarihinde eşi görülmemiş bir ihanet olduğunu belirtti. Batı'nın çifte standardına dikkati çeken Altun, FETÖ'yü himaye eden ülkeleri uyararak, 'Burada şu çağrıyı çok açık net bir şekilde ifade ediyoruz. Diyoruz ki 'bu sinsi örgüt döner sizi de vurur. Eğer siz bu sinsi örgütle işbirliği yaparsanız bunun bedelini sizin halkınız öder.' diye konuştu.

16 Temmuz 2024 Salı 11:43 - Güncelleme:
İletişim Başkanı Altun'dan FETÖ'yü himaye eden ülkelere net uyarı: Bedelini halkınız öder

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, özel yayında TRT Haber'in 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sorularına cevap verdi.

15 Remmuz darbe girişiminin hedeflerini anlatan Altun, bunun tarihte görülmemiş bir ihanet olduğuna dikkati çekti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hedef Erdoğan'sız bir Türkiye oluşturmaktı. Bu ülkenin istiklaline, bu ülkenin istikbaline, bu ülkenin bekasına yönelik bir saldırı idi." diye konuştu.

Altun, "Bir taraftan bir darbe teşebbüsü, bir taraftan bir terör eylemi, bir taraftan bir terör örgütü eliyle gerçekleştirilen bir darbe teşebbüsü. Ama bir taraftan esas itibarı ile bir işgal girişimi. Milletimizin hamdolsun dirayeti ile sayın Cumhurbaşkanımızın yine ferasetli liderliği ile bertaraf edilmiş bir darbe girişimi, bir işgal girişimi." dedi.

"DİPLOMATİK GAYRETLERİMİZİ, HUKUKİ GAYRETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Batı'nın çifte standardına dikkati çeken Altun, FETÖ'yü himaye eden ülkeleri uyardı.

Altun, şunları söyledi: Burada şu çağrıyı çok açık net bir şekilde ifade ediyoruz. Diyoruz ki 'bu sinsi örgüt döner sizi de vurur. Eğer siz bu sinsi örgütle işbirliği yaparsanız bunun bedelini sizin halkınız öder.' Diyoruz ki 'bu terörist elebaşı olmak üzere bütün üyelerini Türkiye'ye teslim edin.' Bunun için de diplomatik gayretlerimizi, hukuki gayretlerimizi sürdürüyoruz.

"BU YAPI GAYRİ MEŞRU BİR ESPİYONAJ ŞEBEKESİDİR"

FETÖ'yle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Altun, bu hain terör örgütüyle hangi kılığa girerse girsin mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Altun, "Bu yapı nihayetinde gayri meşru enformal, bir espiyonaj şebekesidir. Uşaklık ettiği yabancı devletlere istihbarat satarak ayakta duran bir yapıdır. Yaptıkları şey ise yalan imal etmek, dezenformasyon imal etmek başka bir şey değildir." dedi.

"MİLLETİMİZİN BU BÜYÜK ZAFERİNİ NESİLDEN NESİLE AKTARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

İletişim Başkanlığı'nın hem ihaneti hem de büyük zaferi yaptığı çalışmalarla unutturmayacağının altını çizen Altun, şöyle devam etti: FETÖ'yü en doğru şekliyle ne denli hain bir terör örgütü olduğunu açıklıkla anlatmaya gayret sarf ediyoruz. Bunun için uğraşıyoruz gerçekten başından itibaren. Bizim de gayretimiz ne bu ihaneti ne de bu büyük zaferi unutturmamak. Biz milletimizin bu büyük zaferini nesilden nesile aktarmak için çalışacağız. Bu bizim boynumuzun borcu. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği kıymetli bir vazife.

İletişim Başkanı Altun: 15 Temmuz'da şanlı zafer ortaya koyuldu