20 Eylül 2024 Cuma / 17 RebiülEvvel 1446

DMM bir yalanı daha çürüttü: TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü iddiası doğru değil

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan “TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Star Gazetesi20 Eylül 2024 Cuma 10:57 - Güncelleme:
DMM bir yalanı daha çürüttü: TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü iddiası doğru değil

"TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü" iddiasına ilişkin sosyal medya üzerinden paylaşım yapan DMM, söz konusu iddianın doğru olmadığını bildirdi.

DMM 'emekliler' yalanını çürüttü

DMM'den yapılan açıklamada, "Bahse konu görüntülerde yer alan bölgedeki buğdayın çürümesi söz konusu değildir. Bölgedeki ürünler, açık yığınlarda stoklama yöntemiyle stoklanmış olup yapılan analizlerde nicelik ve nitelik olarak kayda değer bir sorun belirlenmemiştir" denildi.

DMM'den 'Duhok' yalanına cevap

"BUGÜN İTİBARİYLE STOK KALMAMIŞTIR"

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO), alımla görevlendirildiği ürünleri kapalı depolarda, lisanslı depolarda ve bu depoların yeterli gelmemesi halinde açık yığınlarda depoladığı belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Açık yığınlarda ürün stoklama yöntemi; zemin hazırlığının yapılmasına müteakip, ürünün hem altına hem de üstüne polietilen serilmesi, sonrasında ise serilen polietilenin üzerine dış etkilerden korunması amacıyla toprak atılması suretiyle gerçekleştirilen geleneksel ürün stoklama yöntemidir. Bahse konu olan Merinos açık yığın alım sahasında 18 Temmuz 2023 tarihinden 31 Ağustos 2023'e kadar 40 ayrı yığında toplam 30 bin 49 ton buğday ve arpa ürünü alınmıştır. Alımı yapılan ürünlerin tamamı, mevzuata uygun olarak hazırlanan açık yığınlarda stoklanmıştır. Söz konusu stoklar, 8 Temmuz 2024'te tasfiye edilmeye başlanmış ve 30 Ağustos 2024'te tasfiye süreci tamamlanmıştır. Bugün itibariyle herhangi bir stok kalmamıştır. TMO açık yığınlarda stoklama yöntemini, kurulduğu yıldan bugüne kadar başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Bu işlem süresince 15 günde bir rutin stok kontrolü yapılarak her türlü tedbir alınmaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.

��Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan "TMO, çuval çuval buğdayı toprağa gömdü" iddiası doğru değildir.