8 Eylül 2024 Pazar / 5 RebiülEvvel 1446

Bilal Erdoğan 24 TV'de: Batı'nın çöküşünü hızlandıran bir vaka

24 TV'ye özel açıklamalarda bulunan Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, 'Gazze'de devam eden bir vahşet ve soykırım var. Bununla ilgili de yine aynı Dayanışma Obası alanımızda etkinliğimiz olacak. Batı medeniyetinin çöküşünü hızlandıran bir vaka yaşıyoruz.' dedi.

3 Haziran 2024 Pazartesi 19:05 - Güncelleme:
Bilal Erdoğan 24 TV'de: Batı'nın çöküşünü hızlandıran bir vaka

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, 24 Özel'de Kaan Yakuphan'ın sorularını cevapladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından 6-9 Haziran tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek 6. Etnospor Kültür Festivali'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Bilal Erdoğan, "Dünya Göçebe Oyunları yapıldıkça aslında bu dünyadan göçer bir birey olduğumuzu unutmamalıyız ki, bu dünyayı distopyalara mahkum etmeyelim." ifadelerini kullandı.

DÜNYA ETNOSPOR KONFEDERASYONU FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali'nin ortaya çıkış hikayesini "Biz 2015 yılında Dünya Etnospor Konfederasyonu'nu kurarken, bu fikir 2014 yılında Kırgızistan'da ilki gerçekleşmiş olan Dünya Göçebe Oyunları'nın akabinde ortaya çıktı." sözleri ile aktardı.

"BİZİM AMACIMIZ İNSANLARIN ETKİLEŞİM HALİNDE KALMASI"

"Her sene festivalimize bir misafir ülkeyi ağırlayarak onun Türkiye'de bilinmeyen bir spor branşını tanıtmayı kararlaştırmıştık." ifadelerini kullanan Bilal Erdoğan, Azerbaycan'da bir yayla festivali şenliğinin gerçekleşmesini temin ettiklerini dile getirdi.

Necmeddin Bilal Erdoğan "Biz geleneksel sporları tanıtırken çok fazla dijital oyunları bunun bir parçası haline getirmekten hep sakındık. Bizim amacımız insanların sokakta, mahallede buluşması, birbiriyle etkileşim halinde kalması ve hareket etmesidir." diye konuştu.

İSRAİL VAHŞETİNİN HEDEFİ ÇOCUKLAR

İsrail'in Gazze'de yürüttüğü soykırıma ilişkin konuşan Bilal Erdoğan, "Bir topluluk kendini diğer topluluklardan üstün görüyorsa, yaratılış itibarıyla başka insanlar üzerinde hakları olduğunu düşünüyorsa, o zaman onların canı alındığı zamanda bu elbette ki umurlarında olmuyor." sözlerini kullandı.

"BATI MEDENİYETİNİN ÇÖKÜŞÜNÜ HIZLANDIRAN BİR VAKA YAŞIYORUZ"

Gazze'deki soykırımın arkasında ABD başta olmak üzere Batı ülkelerinin olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, "Batı medeniyetinin çöküşünü hızlandıran bir vaka yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE MAARİF MODELİ İLE YENİ EĞİTİM DÖNEMİ

Eğitimde 'Türkiye Maarif Modeli' için değerlendirmelerde bulunan Bilal Erdoğan, "Bizim eğitimle ilgili Türkiye'deki gündemimizi sınavdan, müfredattan, atamadan çıkarmamız lazım. Velinin eğitime yapıcı katkısını konuşmak yerine bir eğitim gönüllüsüne saldırılmasını konuşuyoruz." dedi.