20 Eylül 2024 Cuma / 17 RebiülEvvel 1446

Bakan Tunç duyurdu: Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın canice katledilmesine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Bakan Tunç, 'Köyde şüpheli olarak düşünülen 23 kişi gözaltına alındı. Onların ifade işlemleri devam ediyor. Burada tabii gece saatlerinde elde edilen bulgular sonrasında bir kişi daha köyden tespit edildi, ifadesi alınıyor.' dedi. Öte yandan Gözaltındaki itirafçı da cinayeti anlattı. Zanlı, 'Narin'in cesedini amcası bana verdi. Dereye koymam 30 dakika sürdü. Narin'i gömdükten sonra kayıp ihbarı verip arama çalışmalarına katıldım. Salim Güran öldürmeseydi bana 'ortadan kaldır' demezdi' ifadelerini kullandı. Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili getirilen yayın yasağının, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldığını bildirdi.

9 Eylül 2024 Pazartesi 14:20 - Güncelleme:
Bakan Tunç duyurdu: Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin cinayetiyle ilgili ilk itiraf geldi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 isimden biri olan itirafçı Narin cinayetini anlattı.

İtirafçı, "Narin'in cesedini amcası bana verdi. Amcası bana battaniyeyi gösterip "Bunu yok edeceksin" dedi. 200 bin TL teklif etti. Çuvalı alıp dereye götürdüm. Dereye koymam 30 dakika sürdü. Narin'i gömdükten sonra kayıp ihbarı verip arama çalışmalarına katıldım. Salim Güran öldürmeseydi bana "ortadan kaldır" demezdi" dedi.

İslam düşmanı Birgün'den Narin üzerinden büyük ahlaksızlık!

NARİN CİNAYETİNDE SIR PERDESİ ARALANIYOR

TürkMedya Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Çakan, "Narin Güran cinayetiyle ilgili aslında sır perdesinin yavaş yavaş aralandığını söyleyebiliriz. Çünkü gözaltında 24 kişi var ve bu 24 kişiyle ilgili de yoğun bir çalışma yürütülüyor" dedi.

NARİN'İN ÖN OTOPSİ RAPORU: ÖLÜM ŞEKLİ VE ZAMANI BELİRLENEMEDİ

Narin'in Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ön raporu ortaya çıktı.

Raporda Narin'in içinde olduğu çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu, cansız bedeninden 91 örnek alındığı, çürüme başladığı gerekesiyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği belirtildi. Kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak çalışmayla belirleneceği belirtilen raporda, şöyle denildi:

Cenaze namazı komşu köyde kılındı! Narin, ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı

"Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu, radyoloji uzmanı ve adli tıp uzmanları eşliğinde gerekli incelemelerin yapıldığı, sonrasında moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı, ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı, toplamda 91 adet örnek alındıktan sonra cesedin tekrar skopi işlemine tabi tutulduğu, skopi işlemi ardından klasik otopsi yapılmak üzere ceset otopsi salonuna alındı. Otopsi işlemleri yukarıda belirtilen Adli Tıp uzmanları eşliğinde yapılan işlemlerin tümü kamera kaydı alınmak suretiyle usulüne uygun bir biçimde başlanıldığı, Adli Tıp Uzmanlarınca cesedin açıldığı, sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu, cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarının da alınarak, beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek, bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği, iç organlarda gerekli incelemelerin yapılarak numunelerin alındığı, cesedin tümü üzerinde hemen her dokudan örnek alınıldığı, alınan doku örnekleri, iç organların üzerinde patolojik çalışmalar yapılması gerektiği, saçlı doku üzerinde gerekli kimyasal incelemelerin yapılması amacıyla örneklerin alındığı, Adli Tıp Uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı, yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici- delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp Heyetince belirtilmiştir."

MHP Lideri Bahçeli'den Narin açıklaması

NARİN İŞTE BU ARAÇLA DEREYE TAŞINDI

Soruşturma kapsamında Narin'in cansız bedeninin kırmızı otomobille dereye götürüldüğü belirlendi.

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili getirilen yayın yasağının, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğince kaldırıldığını bildirdi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmi internet sitemizde yayımlanmıştır. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sorumlu medyamıza teşekkür ederken, yayıncı dostlarımızın bundan sonraki haber süreçlerinde Narin yavrumuzun maneviyatını ve mahremiyetini göz önünde bulundurarak hassas davranmalarını önemle rica ediyorum."