Mevsimsel hastalıklara karşı vücuda direnç sağlayan, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlerle oluşan tahin, pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece kan yapmakla kalmıyor vücuttaki zehri yok ediyor.
1
/
24
Mevsimsel hastalıklara karşı vücuda direnç sağlayan, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlerle oluşan tahin, pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece kan yapmakla kalmıyor vücuttaki zehri yok ediyor.
2
/
24
Dr. Muammer Yıldız, tahinin faydalarını sıraladı. Tahin vücuttaki zehri yok edebilen tek besin! Öyle ki balıktan sonra helva yenilmesinin bile amacı balıktaki ağır metalleri yok etmek içindir.
3
/
24
Tahinin sağlığa faydaları neler?
4
/
24
-Hücre yapısının bozulmasını engeller, kansere karşı koruyucudur.
5
/
24
-İdrar söktürücüdür.
6
/
24
-Cildi güzelleştirir.
7
/
24
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
8
/
24
-Göz sağlığı için hayati önem taşır.
9
/
24
-Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller.
10
/
24
-Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
11
/
24
-Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
12
/
24
-Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.
13
/
24
-Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.
14
/
24
-İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.
15
/
24
-Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir.
16
/
24
-Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.
17
/
24
-Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.
18
/
24
-Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.
19
/
24
-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
20
/
24
-Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller
21
/
24
-Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var.
22
/
24
-Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tahin kolesterol içermez.
23
/
24
Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.
24
/
24
Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller.