Türkiye'nin 'Fatih'ten sonra ikinci petrol arama gemisi 'Yavuz', Akdeniz'e ulaştı. Doğu Akdeniz'de ağırlıklı olarak görev yapacak 'Yavuz' bölgeye giderken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları tarafından selamlandı.
1
/
13
Ayrıca, Kongre'ye 'Rusya'nın ve bölgedeki diğer ülkelerin faaliyetlerine karşı' bilgi verilecek.
2
/
13
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklara, gemiyi olası bir taciz için AIM120 ve AIM9 tipi hava hava füzelerinin yüklenmesi dikkat çekti.
Geçişi yapan Türk pilotlar, o anı, çekilen fotoğraf ile ölümsüzleştirdi. Geminin sondaj çalışmaları Yunan ve Rumları alarma geçirmişti.
3
/
13
4
/
13
5
/
13
Konuyla ilgili Türkiye'yi sürekli uyaran Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yaptığı son açıklamada 'Ankara'nın sondajı aklından bile geçirmemesi gerektiğini' söylemişti.
6
/
13
'S-400'den vazgeçilmezse F-35 yok' Öte yandan ABD'nin tasarısında Ankara ile Washington arasında kriz yaratan S-400 alımı da yer aldı.
7
/
13
8
/
13
ÇİPRAS'IN HADSİZ ÇIKIŞINA SERT CEVAP
Türkiye ve Kıbrıs arasında Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor.
9
/
13
Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu iddia ederek sondaj faaliyetlerinin egemenlik haklarını çiğnendiğini savunuyor.
Türkiye ise aksini öne sürüyor ve sondaj gemisiyle arama çalışmalarına devam ediyor.
10
/
13
Türkiye'nin 'Fatih'ten sonra ikinci petrol arama gemisi 'Yavuz', Akdeniz'e ulaştı.
Doğu Akdeniz'de ağırlıklı olarak görev yapacak 'Yavuz' bölgeye giderken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları tarafından selamlandı.
11
/
13
12
/
13
Yunanistan Başbakanı Çipras hukuksuz biçimde Türkiye'nin burada hakkı olmadığını söylemiş, Başkan Recep Tayyip Erdoğan 'Onun ne söylediğinin bir önemi yok. Bizim burada hakkımız var ve gemilerimiz sondaj faaliyetine devam edecek' diyerek Türkiye'nin tavrını net olarak ortaya koymuştu.
13
/
13
Buna göre, Türkiye S-400 hava savunma sistemi alma planından vazgeçmediği sürece ABD kanunları hükümleri çerçevesinde Türkiye'ye F-35 sevkiyatı yapılmayacak.