Üniversitelerde tercih döneminin sonuçlanmasının ardından bu hafta kayıtlar başlıyor. Eylül ayında yeni eğitim öğretim yılının açılması ile birlikte faaliyete girecek Gençlik Spor Bakanlığı'nın Denizli yurtlarında hummalı hazırlık devam ediyor.
BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Deprem felaketi sonrası tüm yurtta olduğu gibi depremzedelerin ağırlandığı öğrenci yurtlarında Denizli'de 5 bin 218 depremzede yurtlarda misafir edilmişti. Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi yurt binaları ve ortak kullanım alanları bakıma alındı. Denizli'de devlete bağlı 11 öğrenci yurdunda boya, badana, temizlik, bakım, onarım, ilaçlama ve hijyen çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
'GENÇLİĞE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR'
Yurtlardaki bakım onarım ve tadilat çalışmalarını yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman; yeni dönemde yurtların en iyi hizmeti verebilmesi için çalıştıklarını kaydetti. 2022 yılı ilk yerleştirme sonucunda Denizli yurtlarına başvuran tüm öğrencilerin yurtlara yerleştiğini ve hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını hatırlatan İlman; bu senede yaptıkları planlamalarla ilk başvurular sonrası tüm öğrencilerin yerleşmesini hedeflediklerini söyledi.
Pamukkale Üniversitesi'ni kazanan öğrencileri tebrik eden İlman, yurtlara gelecek her bir öğrencinin kendilerine emanet olduğunu hatırlatarak, yurt konforunun yanısıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını, gençlerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.