İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli ekmek ve simit ustaları, ramazanda 'mağruk' adını verdikleri pide çeşidini üretiyor.
1
/
12
2
/
12
Pastaneci Bessem Alaaddin, peynirli, hurmalı ve çikolatalı çeşitleri bulunan mağrukun özellikle Suriyeliler tarafından tüketildiğini söyledi.
3
/
12
4
/
12
5
/
12
'Mağruk, Suriyeliler için vazgeçilmeyecek bir ekmek çeşididir. Peynirli, hurmalı, çikolatalı, olanlar var. 6 çeşitten oluşan mağruk susamla da süslenince tadı daha da güzel oluyor.
6
/
12
7
/
12
8
/
12
9
/
12
10
/
12
Tanesi 3,5 liradan günde 1500 adet satışa sunuyorum. Suriyeliler alıyor, hatta denemek için alan Türk vatandaşları da oluyor, alışıyorlar, bir daha alıyorlar' dedi.
11
/
12
İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli ekmek ve simit ustaları, ramazanda 'mağruk' adını verdikleri pide çeşidini üretiyor.