Dalgıçlar, Endonezya’daki Kokoya Adası’nın açıklarında dalış yaptıkları sırada inanılmaz bir manzarayla karşılaştılar.
1
/
46
Dalgıçlar, Endonezya’daki Kokoya Adası’nın açıklarında dalış yaptıkları sırada inanılmaz bir manzarayla karşılaştılar.
2
/
46
Dalgıçlar, okyanusun dibinde bir kafesle karşılaştılar.
3
/
46
Kafesin içinde ise orta boyutlarda deniz ayısı türüne benzeyen iki memeli vardı.
4
/
46
Kafesin içinde yer alan dugonların birinin dişi diğerinin ise erkek olduğunu ifade ettiler.
5
/
46
Dişinin yüzgecinin etrafına zincir bağlamış ve kafese sabitlemişti. Erkek ise serbest olmasına rağmen dişisini orada bırakmamak için kafesin dışında yüzüyordu. Olayı araştıran dalgıçlar korkunç gerçekle karşılaştı.
6
/
46
Balıkçılardan biri bu hayvanları yakalamış ve turistlere teknesinden dalış yaptırıp hayvanları göstermek amacıyla okyanusun derinlerine hapsetmiş.
7
/
46
Kıyıya dönünce ise derhal balıkçıyı yetkililere ihbar ettiler. Dugonlar, ömürleri boyunca deniz veya okyanusların açıklarında yaşarlar. Ancak genelde su yosunları ile beslendiklerinden acıkınca kıyıya doğru giderler. Ortalama bir dugon 3 metre uzunuluğunda ve 250 kg ağırlığındadır.
8
/
46
Norveç'in Bergen kenti yakınlarında Sotra adasında karaya vuran balinanın midesinden çıkanlar şaşkına çevirdi.
9
/
46
Kurtarma ekiplerinin karaya vuran balinayı birçok kez denize yönlendirme gayretlerine karşın, balina her seferinde tekrar karaya vurdu.
10
/
46
Karaya vuran balinanın yayınlanan görüntüleri Norveç İklim ve Çevre Bakanı Vidar Helgesen'in de tepki göstermesine neden oldu.
11
/
46
Helgesen Norveç televizyon kanalı NRK'ya 'Balinanın midesinde bulunanlar denizlerdeki üzücü durumu açık olarak ortaya koyuyor. Plastik atıklar muhtemelen dünyanın en hızlı büyüyen çevre sorunu. Bu tam bir deniz canavarı ve bununla savaşmalıyız' diye konuştu.
12
/
46
Balinanın karaya vurma nedenini araştıran grupta bulunan Bergen Üniversitesi zoologlarından Terje Lislevand balinanın midesinde hiçbir yiyecek bulamadıklarını, bağırsakların tümüyle besinden mahrum olduğunu tespit ettiklerini belirterek 'Balina muhtemelen plastikleri yiyecek sanarak yuttu. Plastiklerin sindirim sistemini tıkaması sonucu duyduğu acıdan dolayı da karaya vurdu' diye konuştu. Balinanın midesinden çıkan plastik atıkların üzerindeki etiketlerin Norveç, Danimarka ve İngiltere'yi işaret ettiği, arasında şekerleme kağıtları, yiyecek paketleri, çöp torbaları bulunduğu belirtildi.
13
/
46
Birleşmiş Milletler çevre raporlarına göre dünya denizlerine her yıl sekiz milyon ton plastik atık karışıyor. Norveç İklim ve Çevre Bakanı Vidar Helgesen dünyada en çok plastik atığa Çin ve Endonezya' nın neden olduğunu, sorunun uluslararası bir sorun olduğunu belirterek, Norveç Hükümeti'nin bahar aylarında plastiğin yasaklanmasını da içeren yeni bir ‘plastik atık stratejisi' belirleyeceğini söyledi.
14
/
46
ABD ’nin South Carolina eyaletinin North Charleston kentinde ağzı sıkıca bantla sarılmış bir köpek. 15 aylık, en az 48 saat boyunca bu şekilde kaldığı düşünülüyor.
15
/
46
Bantın sıkı sarılması nedeniyle dili dişlerinin arasına sıkışan köpek, en az 2 gün boyunca yemek yiyemedi ve su içemedi.
16
/
46
Veterinerler, bantın çıkarılmasından sonra köpeğin ağız kısmının şişerek normal boyunun iki katına çıktığını belirtirken, Caitlyn’e vücudundaki su kaybının onarılması için serum veriliyor. Köpeğin, ağzındaki ciddi yaralanma nedeniyle şu anda su içmediği ve yemek yemediği belirtildi.
17
/
46
Charleston Animal Society adlı hayvan hakları kuruluşu, suçluyu bulmaya yardımcı olacak bilgiyi getirene 1000 dolar ödül vereceklerini duyurdu. Kuruluştan Aldwin Roman, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Tüm kariyerim boyunca gördüğüm en şeytanca hayvan istismarı” ifadelerini kullandı.
18
/
46
Caitlyn’i, Çarşamba sabahı köpeği kapısında bulan bir kişinin veterinere götürdüğü belirtilirken, dünyanın birçok yerinden tedavi masrafları için bağışlar yapılıyor.