Protein, demir ve kalsiyum yönünden zengin olan bademin yararları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek oranda yağ da bulunan badem, aşırı tüketilmediği takdirde gayet sağlıklı...
1
/
16
Protein, demir ve kalsiyum yönünden zengin olan bademin yararları saymakla bitmiyor. İçeriğinde yüksek oranda yağ da bulunan badem, aşırı tüketilmediği takdirde gayet sağlıklı... Birçok faydası bulunan badem bakın nelere faydalıymış... Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
2
/
16
İçeriğinde bulunan yağlar kilo vermeyi kolaylaştırır. Kişiyi tok tutar, bu nedenle ara öğünlerde 10-15 adet badem tüketilebilir. Çiğ, tuzsuz ve kavrulmamış olanı tercih etmeniz daha yararlı olacaktır.
3
/
16
Badem, beden ve zihnin yorgunluğunu giderirken, böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları da yok eder.
4
/
16
Safra taşlarının oluşumunu engeller.
5
/
16
İçeriğinde bulunan yağ asitleri ve enzimler kalp ve damar hastalıklardan korur.
6
/
16
İyi ve kötü kolesterolün dengelenmesi için badem oldukça faydalıdır.
7
/
16
Dengesiz kolesterolün oluşturduğu hastalıkları oluşturan kolesterolün düzenlenmesi hastalıklara yakalanma olasılığını oldukça azaltır.
8
/
16
Fosfor kemik sağlığının korunmasında önemli bir etkiye sahiptir. Yaşlanmayla birlikte artan kemik ağrılarının önlenmesinde ve dişlerin dayanıklılığını artırmada badem mutlaka günlük olarak tüketilmelidir.
9
/
16
E vitamini açısından zengin olan badem antioksidan içerdiğinden kalp sağlığını önemli ölçüde korur. Magnezyum, folik asit bulunması kalp hastalıklarından bünyeyi korur ve arterlerde leke oluşumuna engel olur.
10
/
16
Alkali açısından zengin olan badem bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Vücuda giren sağlıksız maddelerin atılımını sağlayan alkali içeriği vücudu olası hastalıklara karşı korur.
11
/
16
Badem ile yapılan yağlar, badem sütleri cildi onarmada önemli bir yere sahip. Birçok nemlendirme ve temizleme ürünlerinde kullanılan badem günlük olarak tüketildiğinde cilt sağlığınızı korur.
12
/
16
Potasyum içeriğinden dolayı kan basıncını düzenleyen badem kan basıncında oluşan iniş çıkışların da engellenmesini sağlar.
13
/
16
Riboflavin, manganez ve bakır içeren badem enerjinin artmasını sağlayarak kişinin daha aktif olmasına destek verir.
14
/
16
Diyet lifi açısından zengin olan badem kolon kanserinin oluşmasını önler.
15
/
16
Yemeklerden sonra tüketilen badem insülin ve glikozun artmasını engellemeye yardımcı olur. Badem tüketerek şeker düzeyinizi sağlıklı seviyede tutabilirsiniz.
16
/
16
Lif açısından zengin olan badem kabızlığın giderilmesinde etkili bir besindir. Araştırmalara göre günde 5 tane badem, kabızlığın giderilmesi için yeterlidir.