Adana denilince ilk akla gelen lezzet olan Adana kebabını evde yapmayı denemeyen yoktur...
1
/
25
Adana denilince ilk akla gelen lezzet olan Adana kebabını evde yapmayı denemeyen yoktur...
2
/
25
Fakat aslının lezzetini tutturan sanıyoruz ki çok az kişi vardır.
3
/
25
Bu lezzet farkının oluşmasının sebebi ise kebabın etinde !
4
/
25
Adana kebabını, kebap yapan etinin 'zırh' denilen büyük bir bıçakla çekilmesidir.
5
/
25
Zırh güç gerektiren bir işlem elbette fakat zırh yönteminin yanı sıra kebap yapılacak ette mühim.
6
/
25
Lezzetli kebap eti 1 yaşındaki erkek kuzudan elde ediliyor. Sinirlerinin ayrılmış olmasıda mühim bir ayrıntı.
7
/
25
Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan uyarıyor: 'Dana eti ve dişi koyun eti kesinlikle kebab yapımında kullanılmaz.'
8
/
25
Eti zırhla çektikten sonra gereken miktarda tuz ve kırmızı biberle yoğuruluyor.
9
/
25
Sonrasında şişe geçirilen et pişirilmeye hazır hale geliyor.
10
/
25
Kebap, pişirildikten sonra ise lavaşın üzerine konarak, yanında közlenmiş biber domates ile servis ediliyor.
11
/
25
Adanalılar, Adana kebabını kültüre bir miras olarak değerlendiriyor ve tek bir standarta oturtmak için kebabı 2006 yılında Adana Ticaret Odasına tescil ettirmişler.
12
/
25
13
/
25
14
/
25
Sağlıklı bir beslenme için bebeklerde ilk 6 ayın çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Zeynep Gül Hallaçoğlu, 6 aydan sonra ek besinlere geçilmesi gerektiğini söyledi.
15
/
25
Günümüzde bazı anneler, bilinçsiz davranarak bebeklerinde riskli ek gıdalara başlayabilir. Bu nedenle bebeklere hangi besinlerin yedirilip yedirilmemesi gerektiği hakkında bilgili olmak önemlidir.
16
/
25
BAL 1 YAŞINDAN KÜÇÜK BEBEKLERİ ZEHİRLİYOR
Arıların bal yaparken içerisinde bıraktıkları Botalium bakterisi, bebeğin sinir sistemini olumsuz etkileyerek zehirlenmelere yol açabiliyor.
17
/
25
Biz yetişkinlerin vücuduna göre hastalıklara karşı daha korunaksız olan bebeklerde, bağışıklık sistemi gelişmediğinden dolayı zehirlenme gibi vakalar görülebilir. Dolayısıyla annelerin 1 yaşından küçük bebeklere kesinlikle bal yedirmemeleri gerekir.
18
/
25
1970'lerde başlayan en güzel moda trendleri günümüzde hala kullanılıyor. İşte iz bırakan ve modası hiç geçmeyen kıyafetler...
19
/
25
Sloganlı tişörtler
Bu sezonda birçok ünlü markanın tasarımını yaptığı sloganlı tişörtler, her yıl moda dünyasında kendine yer buluyor.
20
/
25
Günümüzden 40 yıl önce de moda olan bu tişörtler, tarzı ve modeli bile değişmeden günümüzde de kullanılıyor.
21
/
25
Bol paça pantolonlar
Maskülen tarzın vazgeçilmezi bol pantolonlar, sadece dönemimizde kullanıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü kurtarıcı olan bu pantolonları kadınlar her dönem tercih ediyor.
22
/
25
Diz üstü çizmeler
Uzun boylu kadınların en çok tercih ettiği diz üstü çizmeler, bize geçmişten yadigar. Hem gösterişli hemde soğuk havalar için ideal olan bu çizmeler, uzun yıllardır oldukça moda.
23
/
25
Fular
1970'lerde bize Fransızlardan hatıra kalan fularlar, uzun yıllardır podyum ve sokaklarda kullanılıyor. Kendine ait zarif ve romantik havasıyla, kullanıldığı kombini güzelleştiriyor.
24
/
25
Hasır Çantalar
Bu sezon hasır çantaları moda kulislerinde sıkça gördük. Dünyaca ünlü markalar uzun yıllardır bu çantaları koleksiyonlarında sunmak için birbirleriyle yarışıyor.
25
/
25
Kalem etekler
Dolabınızda her zaman bulunması gereken ve modası hiç geçmeyen bir parçada kalem eteklerdir. İster işte isterseniz de davetlerde kulanabileceğiniz bu eteklere mutlaka sahip olmalısınız.