26 Nisan 2025 Cumartesi / 28 Sevval 1446

Diş Buğdayı Tarifi

Bebeğinizin ilk dişi çıktığında yapacağınız partide misafirlere ikram edebileceğiniz harika ve pratik bir diş buğdayı tarifi.

25 Nisan 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Diş Buğdayı Tarifi
Malzemeler:
750 gr aşurelik buğday
250 gr nohut
250gr pudra şekeri
100 gr dövülmüş fındık içi
200 gr iri dövülmüş ceviz
100 gr kuru üzüm
200 gr kayısı kurusu

Üzeri için
Renkli hazır şekerler

Hazırlanışı:
1 gece önceden ıslatılmış nohutlar yıkayın, tuz atın, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın ve suyunu süzün.
Yine 1 gece önceden ıslatılmış buğdayı yıkayın, taneler diri kalacak şekilde haşlayın.
Kayısıları küçük küçük doğrayın.
Kuru üzümü yıkayıp temizleyin.
Fındıkları dövün.
Pudra şekerini de ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın.
Karışımı kaselere koyarak servis yapın.
Üzerini süsleme şekerleri ile süsleyin.