25 Nisan 2025 Cuma / 27 Sevval 1446

Lise taban puanları E Okul üzerinden sorgula 2017 özel lise taban puanları ve yıllık ücretleri

Özel liselerin I. dönem önkayıt taban puanınları açıklandı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2017-2018 eğitim öğretim yılı başlıyor. TEOG sonuçlarının açıklanması ile birlikte özel liselerde okumak isteyenler için taban ve tavan puanlarını bu haberimizde derledik. Okulların taban ve tavan puanlarını E okul sistemi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca 2017 özel lise taban puanları ve yıllık ücretlerinin detaylarnı haberimizde inceleyebilirsiniz.. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız...

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Lise taban puanları E Okul üzerinden sorgula 2017 özel lise taban puanları ve yıllık ücretleri

TEOG sınavlarının ardından özel liselerin yıllık ücretleri açıklandı. Türkiye'de eğitim veren yabancı okulların fiyatları yılda 70 bin lirayı bulabiliyor. Yabancı özel liselerde hem 2017-2018 taban puanları hem de ücretleri açıklandı. Liseler arasında Amerikan Robert Lisesi hem puan hem de ücrette rekor kırdı. Okul 1000 üzerinden açıkladığı I. dönem önkayıt taban puanını geçen yıla göre 2.5 puan artırarak 995.5 olarak açıkladı.

Yaklaşık yüzde 20 zam yapan Amerikan Robert Lisesi'nde hazırlık sınıfı peşin 71 bin TL. 10 taksit 73 bin 300 TL. 7 gün yatılı peşin 109 bin 350 TL, bu ücret 10 taksitle 112 bin 800 TL.

Puanı 10 puan artışla 880 oldu. Okulun kontenjanı geçen yıla göre 22 kişi arttı ve 198 oldu. Ücreti peşin 45 bin 117 TL.  Geçen yıla göre puanı 10 puan arttı ve 855 olarak açıklandı. Kontenjanı 92. Ücreti bu yıl 45 bin 550 TL.  Okul geçen yıl taban puanını 900 üzerinden 790 olarak açıklamıştı Bu yıl 10 puan artış yaptı ve puanı 800 oldu. Kontenjanı geçen yıl 72’ydi. Öğrenim ücreti bu yıl peşin 34 bin 400 TL.
 
E-Okul veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir uygulamadır. Öğrenciler sınav notlarını ve sınav sonuçlarını bu sistem üzerinden rahatlıkla öğrenebiliyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına yakın bir zamanda öğrenciler hem okulların puanlarını ve TEOG yep sonuçlarını öğrenmek için E-okul Vei Bilgilendirme sistemine akın etti. Bu sistemin amacı ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmeleridir. İşte E okul VBS sistemi ile ilgili merak edilenler ve sınav sonuç sorgulama ekranı...
 

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ


EK TERCİHLER

1.       Tercihler: 14 Ağustos Pazartesi -18 Ağustos Cuma

2.       Tercihler: 21 Ağustos Pazartesi – 25 Ağustos Cuma

3.       Tercihler: 28 Ağustos Pazartesi-6 Eylül Çarşamba

Tercihlerinden birine yerleşemeyen veya yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için nakil döneminde bir şans daha sunulacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 tercih hakkı tanınacak.

MEB BOŞ KONTENJANLARI VE LİSE TABAN PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLAR?

TEOG tercih sonuçlarının açıklandı ve öğrenciler boş kontenjanları merak ediyor.  Hangi ilde ve hangi okulda ne kadar boş kontenjan olduğuna açıklanır açıklanmaz haberimiz içerisindeki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-OKUL ÜZERİNDEN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
 
Öğretmenler sınav tarihleri girişi, sınav sonuçları açıklaması, sözlü notları açıklaması, aldığı belgelerin girişi, şube ortalaması hesaplama, not ortalamaları belirleme ve gelişim raporları girişi gibi bilgileri sisteme girmektedirler.
 
İdareciler ise, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosya giriş ve düzenlemeleri, öğrenci fotoğraf giriş ve güncellemesi, derslerin öğretmen bilgileri girişi, haftalık ders programı düzenlemesi, gelişim raporları, devamsızlık bilgisi girişleri ve sosyal etkinlik faaliyetleri bilgi girişlerini E-okul sistemi üzerinden bildirmektedirler.
Öğrenciler için E-okul, internet üzerinden erişim sağlayabildikleri bir uygulamadır. E-Okul sistemi üzerinden öğrenciler devamsızlık bilgilerini ,derslerini, almış olduğu onur belgesi, takdir belgesi ve teşekkür belgelerini, şubelerinin not ortalamalarını, haftalık ders programlarını, derslerine girecek olan öğretmenlerin kim olduklarını, gelişim raporlarını ve sınav tarihlerini E-Okul sistemi üzerinden öğrenebilmektedirler.

e-Okul giriş ve yazılı sonuçları sorgulama işlemlerinizi haberimizden öğrenebilirsiniz. 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu açıldı ve okullarda dersler devam ediyor. Bazı okullarda ise şimdiden yazılılar yapılıyor ve açıklanıyor. Veliler ise en doğru bilgileri e-Okul üzerinden öğreniyor. Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapan veliler çocuklarının sınav sonuçlarını rahatlıkla öğrenebiliyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

E-Okul Ders Programı : e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,
 
Dеvamsızlık Bilgileri : 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr ,
 
E Okul Not Bilgileri : Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .
 
Öğrеnci TC Kimlik No : İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır. Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar
 
Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .
 
E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .
 
E-Kаyıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .
 
E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.
 
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ?
 
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.
 
E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar
 
E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

 
E-Okul Nedir?
 
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.
 
e-Okulun Kapsamı
* Şu anda e-Okul modülüne tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları ve özel eğitim okulları giriş yapmaktadır. İleride ortaöğretim kurumlarının da sisteme dahil edilmesi düşünülmektedir.
 
e-Okulda Neredeyiz? 
* Şu an itibariyle öğrencinin okula kaydı, dosya bilgilerinin ve resminin sisteme işlenmesi, nakil alma ve nakil verme işlemleri, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programının, okutulacak derslerin ve dersi okutacak öğretmenlerin bilgilerinin işlenmesi, sınav tarihleri ve gelişim raporu işlemleri e-okul sistemi üzerinden yapılabilmektedir.
 
e-Okulda Neler Olacak? 
* Kısa vadede öğrencilerin sınav ve projelerden aldıkları notların sisteme işlenmesi, öğrenciye karne, takdir, teşekkür gibi belgelerin verilmesi ile ilgili ekranlar devreye alınacaktır.