5 Ocak 2025 Pazar / 6 Recep 1446

DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM 2022 DGS sınav sonuçları sorgulama

DGS sonuçları erişime açıldı. Sınava katılan ön lisans mezunu adaylar, puanlarına ve kontenjan durumuna göre 4 yıllık üniversitelerin uygun bölümlerine geçiş yapabilecekler. Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuç belgesinde puanlar; Yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun şekilde yazılı olacak. İşte ÖSYM 2022 DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı

10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:17 - Güncelleme:
DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM 2022 DGS sınav sonuçları sorgulama

DGS sonuçları açıklandı. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, DGS sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecekler. İşte 2022 DGS sınav sonuçları sorgulama sayfası

DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Dikey Geçiş Sınavı (2022 DGS) sonuçları açıklandı. Adaylar, DGS sınav sonuçlarına 11 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

2022-DGS sonuçları sadece 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

ÖSYM 2022 DGS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM AİS giriş bilgileri ile sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşacak.

İnternet sayfasında ilân edilen DGS sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

ÖSYM DGS kontenjanları ve tercih kılavuzu yayımlandı! 2022 DGS taban puanları

DGS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

2 yıllık ön lisans mezunlarının, öğrenimini 4 yıla tamamlamak için katıldığı Dikey Geçiş Sınavı, her yıl ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır.

Dikey Geçiş Sınavında, puanlar her yıl net ortalamalarına göre değişen, alan taban puanı sayısal ve sözel netlerine ve ÖBP ile oluşur. Bu yüzden DGS sınavında taban ve tavan puanı hesaplaması yapılmaz.

Adayların sınavdan almış oldukları puanlardan hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlar, ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) ve ön lisans programına yerleştiği yıldaki puanlarının belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilmektedir.

Fakat her yıl sınava giren öğrenci sayısının değişmesi dahi puan hesaplamalarını değiştirebilmektedir. Bu yüzden DGS sonuçları açıklanmadan puan hesaplaması yapmak doğru değil. Geçmiş yıllarda yapılan sınavlar ile bu sene yapılan sınavların değişkenlik göstermesinden dolayı erken yapılan puan hesaplamaları adayları yanıltabilir ve yapacakları planların sonuçsuz kalmasına neden olabilir.

DGS'ye kaç kişi girdi 2022?