30 Temmuz 2024 Salı / 24 Muharrem 1446

Tatar Öğrenciler Aydın’da

Tataristan Bügülme şehrinde bulunan Türk Tatar Kız Lisesi’nde okuyan 17 öğrenci kardeş şehir Aydın’ı ziyarete geldi. Aydın’da misafir ailelerin yanlarında ağırlanan Tatar öğrenciler, Aydın dışında, Denizli, İzmir ve İstanbul’u da gezdi.

AYDIN/STAR1 Temmuz 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Tatar Öğrenciler Aydın’da
Eğitimine bu yıl başlayan Türk-Tatar Kız Lisesi öğretmeni Güzel Çınar gözetiminde Aydın’da bulunan öğrenciler, Türk misafirperverliği, Aydın yemekleri ile kültürel zenginliğine hayran kaldıklarını belirttiler. Öğrencilerin Türk ailelerinin yanında kalmasından çok mutlu olduklarını belirten Türk Tatar Kız Lisesi öğretmeni Çınar, “Tataristan'da 1993 yılında açılan Tatar Türk erkek lisesinde öğretmenliğe başladım. Eğitine ve öğretime bu yıl yeni açılan Tatar Türk Lisesi öğrencilerimizle kardeş şehir Aydın’ı ziyarete geldik. 1993 yılında açılan Tatar Türk lisesinde öğretmenlik yapıyordum. Bu yıl Tatar Türk Kız lisesini açtık orada ilk yıl okuyan 55 öğrenciden 17 sini Türkiye’mizi ve kardeş şehir olan Aydınımızı tanımaları için öğrencilerimize buraya getirdik. Öğrencilerimiz gösterilen ilgiden çok memnun kaldılar. Denizli ilini ve Pamukkale’yi, İstanbul’u, İzmir ile Efes ve Meryemanayı gezdik. Tarihi yerler çocuklarımızı adeta büyüledi. Aydın’da da birçok yeri gezdik. Tatar öğrencilerimiz ailelerin ve aile fertlerinin sıcaklığına hayran kaldılar” dedi.

Aydın’da Özel Muzaffer Ancın Okulu’nu da ziyaret eden Tatar öğrenciler burada da sıcak karşılamadan mutlu oldular. Türkiye’yi ve Aydın’ı tanımaktan mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, Türk Tatar lisesini bitirdikten sonra üniversiteyi Türkiye’de okumak istediklerini belirttiler. Öğrencilerinin Aydın’daki okullardan çok etkilendiğini ve Aydın’ı çok sevdiklerini ifade eden Tatar öğretmen Çınar, “Kardeş şehir Aydın’ı, bize çocukları gibi sıcak bağırlarına basan aileleri çok sevdik. Bize gösterilen misafirperverlik kardeş şehir Aydın’a yakışır şekilde idi. Aydın’lı kardeşlerimizi de biz Bügülme şehrimize bekliyoruz” diye konuştu.