26 Nisan 2025 Cumartesi / 28 Sevval 1446

İzmir-Avrupa eğitim köprüsü

İzmir'de gerçekleştirilen 'Uluslararası Marka Kent: İzmir' çalıştayının ardından Şifa Üniversitesi'ni ziyaret eden Almanya'taki Türk derneklerinin temsilcileri, İzmir ile Avrupa arasında bir an önce eğitim ve sağlık alanında köprüler kurulmasının gerekliliğine işaret ettiler.

İZMİR/STAR22 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İzmir-Avrupa eğitim köprüsü
'Uluslararası Marka Kent: İzmir' çalıştayının ardından Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hayati Önel, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Recep Keskin ile Almanya'daki Türk derneklerinin yöneticileri İzmir'deki 9 üniversiteye ziyaretler gerçekleştirdi. Bu kapsamda konuk heyeti Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kabul eden Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, üniversitenin eğitim sistemi ile ilgili olarak bilgi verdi.

"AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ TÜRK ÇOCUKLARINI KABUL ETMEYE HAZIRIZ"
Şifa Üniversitesi'nin Türkiye'de sağlık alanındaki ilk tematik üniversite olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğan, üniversitenin Şifa Sağlık Grubu'nun 33 yıllık deneyimi üzerine inşa edildiğini ve sağlık eğitiminde öncü rolü üstlendiğini anlattı. Türkiye'de anatomi laboratuvarında ilk plastinasyon kadavranın kullanılması gibi birçok ilke de imza attığını kaydeden Prof. Dr. Erdoğan, "Şifa Üniversitesi, bu tecrübesi ve alanında dünyanın en gelişmiş teknolojisi ile gerek Almanya'daki gerekse diğer Avrupa ülkelerindeki Türk çocuklarını kabul etmeye hazır. Bu konuda üzerimize düşen her atımı atmaya hazırız" dedi.

"BİR MİLYON HASTA BAKIYORUZ"
Ziyaret sırasında Şifa Üniversitesi Hastaneleri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Şifa Üniversitesi Kurumsal Gelişim ve İletişim Daire Başkanı Ercan Ayyıldız, "Şifa Üniversitesi Hastaneleri yılda bir milyondan fazla poliklinik yapıyor, 20 binin üzerinde de ameliyat gerçekleştiriyor. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tıp eğitiminde en büyük sorun öğrencilerin pratik yapmasıdır. Birçok üniversitede bırakın öğrencileri, doktor adayı asistanlar dahi ameliyathanelere girmek, gerçek bir vaka görmek için uzun zaman sıra beklemek zorunda kalıyor. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi ise her yıl ortalama 60 -70 tane öğrenci kabul ediyor. Dolayısıyla İzmir'de 10 hastane ve polikliniği ile yılda 20 binin üzerinde ameliyat gerçekleştiren bir sağlık üniversitesinde öğrencilere pratik yapmaları için de geniş imkanlar sunabiliyoruz" diye konuştu.

Yabancı öğrencilerin Türkiye'de eğitim alması ile ilgili mevzuat hakkında bilgi veren Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Hüseyin Yılmaz da atılması gereken adımlar hakkında görüşlerini paylaştı.

AVRUPA İLE EĞİTİM KÖPRÜSÜ KURUYORUZ
Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy da İzmir'de gerçekleştirdikleri çalıştayla birlikte Türkiye ile Avrupa arasında eğitim köprüsü kurulması için ilk adımın atılmış olduğunu söyledi. Bu konuda öncelikle Almanya ve Avrupa'nın diğer ülkelerindeki liseyi bitirmiş Türk çocuklarının daha sonra da yabancı çocukların da üniversite eğitimlerini İzmir'de yapmasını hedeflediklerini anlatan Atasoy, "Bu süreç içerisinde çocuklarımızın Türkiye'de okumasının önünde ne tür engeller ya da zorluklar var bunları tespit edip, çözüm yolu arayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın YÖK Başkanımız zaten bu konuda istekliler. Dolayısıyla sorunları tespit edip YÖK'e götürdüğümüzde rahatlıkla bunların aşılacağına inanıyorum" dedi.

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Recep Keskin de Avrupa'daki Türklerin sağlık hizmetlerini İzmir'de alması için de büyük imkanlar olduğunu ve bu alanda da çalışma yapmak istediklerini söyledi.