5 Ekim 2024 Cumartesi / 2 RebiülAhir 1446

Ateşçelik Rüzgâr Kulesi Fabrikası Açıldı

İki yıldır yapım çalışmaları devam eden ve 500 kişiye istihdam sağlamayı planlayan Ateşçelik Rüzgâr Kulesi Fabrikası hizmete açıldı.

İZMİR/STAR12 Ekim 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ateşçelik Rüzgâr Kulesi Fabrikası Açıldı
Çandarlı liman bölgesine kurulan ilk sanayi tesisi olan Ateşçelik Rüzgâr Kulesi Fabrikası, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye’nin rüzgâr kulesi ihtiyacını karşılamak amacıyla yola çıktı. 22 bin metrekaresi kapalı, 142 dönüm alana sahip olan ve yüzde 65’i AB kaynaklı uzun vadeli kredi kullanılarak 40 milyon TL’ye mal olan tesisin ilk harcını da Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım atmıştı. Sektörün en gelişmiş, bilgisayar teknolojili sistemiyle yılda 180 kulenin üretilmesi hedeflenen fabrika ile Türk ekonomisine yılda 40 milyon Euro girdi ve tasarruf sağlanacak. Yüzde 90’ı Avrupa Birliği ülkelerine gönderilecek rüzgâr kuleleri ile Türkiye’nin adının da dünyaya tanıtılması sağlanacak.

DAHA BÜYÜK COĞRAFYADA OYNAMAK İSTİYORUZ
Ateşçelik Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güldoğan, açılan tesisle birlikte büyük gurur yaşadıklarını, ülkelin milli gelirine çift yönlü katkıda bulunacaklarını ve bir dizi uluslar arası anlaşma görüşmelerinin sürdüğünü vurgulayarak, “Bölgemiz tamamen yeni bir yöne doğru gelişmektedir. Biz de bu değişikliğe kuvvetli izler bırakarak eşlik etmek istiyoruz. Hedefimiz; mühendisliğe yatırım yaparak gelecekte tek başımıza EPC (ENGINEERING, PROCUREMENT, CONTRACTİNG) yüklenicisi olup, daha büyük coğrafyada anahtar teslimi proje taleplerine cevap vermek. Ve paralel projelendirmelerle birlikte potansiyel küçük rüzgâr türbinleri taleplerini karşılamak. Sonuç itibarıyla; imkânlarımız ve inancımızla gücümüzü kullanarak küresel bir oyuncu olmaktır. Bununda sözünü bugünden veriyoruz” dedi.