21 Eylül 2024 Cumartesi / 18 RebiülEvvel 1446

Hizbullah doğruladı! Üst düzey askeri komutan hayatını kaybetti

Hizbullah Hareketi, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in öldüğünü bildirdi. Hizbullah, İsrail'in son saldırısında 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

AA21 Eylül 2024 Cumartesi 07:32 - Güncelleme:
Hizbullah doğruladı! Üst düzey askeri komutan hayatını kaybetti

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamayla İsrail ordusunun, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, hareketin üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i öldürdüğünü doğruladı.

İsrail ordusu, dün, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i öldürdüğünü açıklamıştı.

- İSRAİL'İN BEYRUT'TA HEDEF ALDIĞI HİZBULLAH KOMUTANI İBRAHİM AKİL KİMDİR?

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye Mahallesi'nde hedef aldığı "Tahsin" kod adlı İbrahim Akil'in Hizbullah'ın askeri kanadının iki numaralı ismi olduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklara göre, Tahsin olarak da bilinen Akil, Hizbullah'ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi'nin üyesi.

Akil, Hizbullah'ın özel harekat sistemi ve elit birliği Rıdvan Gücü'nün komutanı olarak biliniyor ve gizliliğe önem veren, perde arkasında, medyanın ilgi odağı olmadan çalışmayı tercih ettiği belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Nisan 2023'te, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine 1983'te düzenlenen bombalı saldırının arkasında yer alan önemli isimlerden biri olduğu iddia edilen Akil hakkında bilgi sunanlara 7 milyon dolara kadar ödül verileceğini duyurmuştu.

Akil, aynı zamanda, İsrail'in 2000 yılında Lübnan'dan çekilmesine katkıda bulunan savaşlar da dahil olmak üzere Hizbullah'ın İsrail ordusuna karşı gerçekleştirdiği, birçok büyük askeri operasyonun arkasındaki isimlerden biri olarak biliniyor.

Hizbullah'ı Lübnan'da büyük bir askeri güç haline getiren füze sistemi ve askeri teçhizatın gelişimini denetlemede de önemli bir role sahip olduğu tahmin edilen Akil'in, füze gücü ile konvansiyonel savaş arasındaki dengeye dayanan askeri bir yaklaşımı benimsediği ve Hizbullah'ın savunma ve saldırı stratejilerinin geliştirilmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.

HİZBULLAH, İSRAİL'İN SON SALDIRISINDA 15 MENSUBUNUN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Hizbullah, İsrail ordusunun dün Beyrut'ta gerçekleştirdiği hava saldırısında, "Rıdvan Gücü"nün eski komutanlarından Ahmed Mahmud Vehbi'nin de aralarında bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurdu.

Hizbullah, İsrail'in dünkü saldırıları sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı.

Açıklamada, ölenler arasında 2024'ün başına dek Rıdvan Gücü'ne komutanlık eden ve son dönemde eğitim merkezi sorumlusu olan Vehbi'nin de bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

HAMAS, TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Hamas Hareketi, İsrail'in Beyrut saldırısında Hizbullah komutanlarından İbrahim Akil'i öldürmesini, "bedelini ödeyeceği bir ahmaklık" olarak niteledi.

Hamas, İsrail'in dünkü Beyrut saldırısında, Akil'in de aralarında bulunduğu, hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

"İşgalin işlediği bu suç, bedelini ödeyeceği bir ahmaklıktır ve şehit Akil'in, Kudüs yolunda dökülen halkımızın ve ümmetimizin şehitlerinin kanı, bu yapay varlığı (İsrail) saran bir alev olacaktır." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, bunun İsrail'i, "Filistin topraklarından ve Arap bölgesinden sökülüp atılmasına" yaklaştıracağı savunuldu.

Soykırımcı İsrail yine Lübnan'ı vurdu! İlk belirlemelere göre 5 çocuk hayatını kaybetti

Hizbullah'tan İsrail'e füzeli misilleme

Çağrı cihazları krizi büyüyor! Kara kutu Arcidiacono, AB için 'harici uzman' olarak görev yapıyordu

  • Hizbullah Hareketi
  • İbrahim Akil
  • Beyrut saldırısı