12 Eylül 2024 Perşembe / 9 RebiülEvvel 1446

Soykırımcı İsrail'in zorunlu göç planı! 450 bin Filistinli yerinden edildi

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 317 gündür aralıksız devam ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 2 katliam gerçekleştirdiğini, saldırılarda 25 Filistinlinin şehit olduğunu, 72 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

AA18 Ağustos 2024 Pazar 07:31 - Güncelleme:
Soykırımcı İsrail'in zorunlu göç planı! 450 bin Filistinli yerinden edildi

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 317. gününde sürüyor.

İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU, SON 24 SAATTE GAZZE'DE 25 FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 25 kişinin öldüğü, 72 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 317 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte gerçekleştirdiği 2 katliamda ölen 25 kişinin cenazelerinin hastanelere ulaştığı, saldırılar sonucu 72 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 99'a, yaralı sayısının da 92 bin 609'a yükseldiği kaydedildi.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

14:45 Gazze Sivil Savunma Tedarik ve Ekipman Yetkilisi Muhammed el-Muğayr, Deyr El Belah kentinde Gazze Şeridi'ndeki son durum ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

14:19 Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty, Hizbullah'ı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri sürerken İsrail'e yönelik saldırılarında itidalli olmaya çağırdı.

14:06 İsrail ordusu, saldırılarını Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde "güvenli bölge" olarak ilan ettiği alanların çok yakınındaki Hamed Mahallesi'ne kadar genişletti.

13:25 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 25 kişinin öldüğü, 72 kişinin yaralandığı bildirildi.

12:46 Hamas Sözcüsü Usame Hamdan ABD'li yayın kuruluşu CNN'e yaptığı açıklamalarda, ABD medyasının çatışmaları sadece İsrail'in gözünden gördüğünü belirterek, "İsrail'in 76 yıldır Filistinlileri öldürdüğünü anlamalısınız" dedi.

12:30 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Londra'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı'nın hakkında yakalama kararı başvurusunda bulunmasına yönelik itirazını geri çekmesi nedeniyle İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşmeyi reddettiği ileri sürüldü.

12:19 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde sivillerin sığındığı bir evi hedef alması sonucu 6'sı çocuk 7 Filistinli hayatını kaybetti.

12:16 Birleşmiş Milletler'in Filistin Ajansı (UNRWA), İsrail tarafından tahliye emri verilmeyen alanın Gazze Şeridi'nin yüzde 11'ini oluşturduğunu belirtti. UNRWA, bu alanların da 'sözde insani yardım bölgesi' olduğunu açıkladı.

11:47 Filistin Kızılayı, Han Yunus'ta başlatılan Psikososyal İlk Yardım (PFA) Kampının tamamlandığını, kampa 800 çocuğun katıldığını duyurdu.

11:18 İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyu düzenlediği saldırılarda 20 Filistinli öldü ve çok sayıda kişi yaralandı.

11:05 İsrail'in saldırısı sonucu ailesinden 16 kişiyi kaybeden Gazzeli Ahmed Baraka, aynı saldırıda yaralanan 5 yaşındaki kızı Merve ile Türkiye'ye sığındı.

10:56 İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Al Zawaida kasabasında Ajlah ailesinin evine ve deposuna dün gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

01:40 Gazze Şeridi'nde İsrail'in daha önce güvenli bölge iddia ettiği yerlerde yaşayan 450 bin Filistinlinin, İsrail tarafından yapılan açıklamayla göçe zorlandığı belirtildi.

01:06 Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek için gösteri yapıldı.

00:35 Batı Kudüs'teki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rezidansı önünde toplanan İsrailliler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

00:19 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde binbaşı rütbesinde bir askerinin daha öldüğünü duyurdu.
  • İsrail saldırıları
  • Gazze Şeridi
  • Filistin göçü