11 Eylül 2024 Çarşamba / 8 RebiülEvvel 1446

Soykırımcı İsrail, ateşkes baskılarına katliamla karşılık veriyor! Gazze'de can kaybı 39 bin 965'e yükseldi

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 313 gündür aralıksız devam ediyor. İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit düşenlerin sayısı 36 kişi daha artarak 39 bin 965'e yükseldi. Öte yandan Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, 'Dünya ne zaman ateşkes için baskı yapsa, İsrail buna katliamla karşılık veriyor.' dedi.

14 Ağustos 2024 Çarşamba 06:39 - Güncelleme:
Soykırımcı İsrail, ateşkes baskılarına katliamla karşılık veriyor! Gazze'de can kaybı 39 bin 965'e yükseldi

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında şehit ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 313. gününde sürüyor.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 313 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 2 katliam gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 36 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 54 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 39 bin 965'e, yaralı sayısının da 92 bin 294'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

FİLİSTİN: DÜNYA NE ZAMAN ATEŞKES İÇİN BASKI YAPSA, İSRAİL BUNA KATLİAMLA KARŞILIK VERİYOR

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Orta Doğu'daki durumu görüşmek üzere düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısında bir konuşma yaptı.

BM Filistin Daimi Temsilcisi Mansur, "Dünya ne zaman ateşkes için baskı yapsa İsrail'in (Tabiin) okulundaki gibi bir katliamla karşılık vermesi tesadüf değil. Bir öncekinden daha çirkin bir mesaj veriyor ve durmayacağını ifade ediyor." şeklinde konuştu.

Mansur, "Derhal ateşkes çağrısı yapan uluslararası fikir birliğini memnuniyetle karşılarken, İsrail'in bu fikirle başa çıkmak için veto yetkisini kullandığı açık. Bu sona ermeli. İsrail dünyaya meydan okumaya devam edemez." ifadelerini kullandı.

Gazze'de kalıcı ateşkes ve rehine takası müzakerelerinde Türkiye detayı

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

16:30 Hamas'ın yarın Katar'ın başkenti Doha'da yapılması öngörülen esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese yönelik dolaylı müzakerelere katılmayacağı aktarıldı.

15:45 Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'nde 300 bini UNRWA okullarının öğrencisi olmak üzere 625 bin çocuğun İsrail saldırıları nedeniyle bir eğitim yılını kaybettiğini belirtti.

15:11 Alman hükümeti, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı.

13:54 İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında 3'ü ağır 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

13:48 Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Fu Cong, İsrail'in "en büyük silah sağlayıcısı" şeklinde nitelendirdiği ABD'ye, Tel Aviv yönetiminin Gazze'ye saldırıları konusunda "samimi ve sorumluluk sahibi adımlar atması" çağrısı yaptı.

13:31 İsrail ile Lübnan arasında arabulucu konumundaki ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve Lübnan'daki çatışmaların durdurulması için daha fazla kaybedilecek bir zamanın olmadığını ve hiçbir tarafın da geçerli bir mazeretinin bulunmadığını söyledi

12:51 Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 547 kişi öldü

12:35 Avustralya'da Melbourne Senfoni Orkestrası (MSO), "Gazze'de gazetecilerin öldürülmesi"yle ilgili yaptığı yorumları nedeniyle ünlü piyanist Jayson Gillham'ın yaklaşan resitalinin iptal edildiğini bildirdi.

12:33 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 artarak 39 bin 965'e yükseldi.

12:22 İsrail Savunma Bakanlığı, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlatılan saldırılardan beri 10 bin 56 İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.

12:20 İngiltere'de aktivistler ve hukuk uzmanları, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sebebiyle bu ülkeye yönelik silah ihracatını askıya alması için Londra yönetimine baskı kuruyor.

12:11 İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılardan bu yana Gazze Şeridi'nde doğan bebeklerden 115'i İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi.

11:03 İsrail askerleri, Batı Şeria'ya düzenlediği baskında 4 Filistinliyi öldürdü

11:04 Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika İletişim Sorumlusu Salim Oweis, Gazze'deki çocukların gördüklerini düşünmekten uyuyamadığını ve çocukluklarını yaşayamadığını söyledi.

10:57 ABD yönetiminin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yeni bir öneri sunacağı belirtildi. İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde Doha'da yapılacak müzakerelerin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkese varılması için "son şans" olduğu vurgulandı.

10:44 İsrail'in Gazze'ye gece boyunca devam eden saldırılarında en az 21 Filistinli öldü

10:25 Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansour, BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), Gazze'de sivillere yönelik devam eden ölümcül saldırıları nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulanması çağrısında bulundu

10:08 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yüzlerce fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınayarak bu eylemi "provokasyon" olarak nitelendirdi.

09:52 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin, bazı İsrailli bakanlar ve fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine karşı çıktığını bildirdi

09:15 İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyine düzenlediği baskında açtığı ateş sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

06:23 Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "Dünya ne zaman ateşkes için baskı yapsa, İsrail buna katliamla karşılık veriyor." dedi

02:19 ABD yönetiminin, Gazze'ye saldırıları devam eden İsrail'e toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay vermesi tepki çekti

01:16 Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsani Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten, İsrail'in son zamanlarda, Gazze'de, bir sığınak olarak da kullanılan okulları hedef almasının "münferit" bir olay olmadığına dikkati çekti

00:57 İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli 1 çocuk İsrail keskin nişancısı tarafından öldürüldü