7 Ekim 2024 Pazartesi / 4 RebiülAhir 1446

İşgalci İsrail zulmü Orta Doğu'yu sardı! Lübnan'da ölü sayısı 2 bin 83'e yükseldi

Geçtiğimiz yıl 8 Ekim'den bu yana Gazze ile beraber sistematik bir şekilde Lübnan'ı da bombalamayı sürdüren işgalci İsrail, zulmünü tüm Orta Doğu'ya yaymayı hedefliyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 2 bin 83 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 869 kişinin yaralandığını duyurdu.

AA7 Ekim 2024 Pazartesi 16:13 - Güncelleme:
İşgalci İsrail zulmü Orta Doğu'yu sardı! Lübnan'da ölü sayısı 2 bin 83'e yükseldi

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar sürüyor.

Hizbullah, füze ve insansız hava araçları ile İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeleri hedef alırken, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'taki Dahiye bölgesine şiddetli hava saldırıları düzenliyor.

LÜBNAN'DA ÖLÜ SAYISI 3 BİNE YAKLAŞTI

Lübnan'a dün düzenlenen saldırılarda 22 kişinin öldüğü, 111 kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, böylece İsrail'in Lübnan'a saldırılarının başladığı günden bu yana ölenlerin sayısının 2 bin 83'e, yaralı sayısının 9 bin 869'a çıktığı ifade edildi.

İşte dakika dakika Lübnan ile İsrail arasında yaşananlar:

17:58 İsrail, 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında hedef aldığını öne sürdüğü Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in ölümünü henüz teyit edemediklerini duyurdu.

16:52 İsrail ordusu, Lübnan sınırında bir askerinin öldürüldüğünü duyurdu

16:29 İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

15:32 İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Bint Cubeyl Belediyesi'ne bağlı Biraşiyyet beldesindeki itfaiye istasyonunu hedef alması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.

15:13 İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki 25 köy ve yerleşim bölgesindeki halktan evlerini terk ederek göç etmelerini istedi.

13:04 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği bombardımanlarda uluslararası anlaşma ve sözleşmelerce korunan hastanelerin yanı sıra sağlık ve acil yardım ekiplerini de hedef alması sonucu şu ana kadar en az 97 sağlık ve kurtarma ekibi personeli hayatını kaybetti.

11:20 İsrail ordusu, "sınırlı olduğunu" iddia ettiği kara saldırıları kapsamında bir tümeni daha Lübnan'a gönderdi.

10:08 İsrail ordusunun Lübnan'ın başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine gece saatlerinde düzenlediği şiddetli saldırılar nedeniyle 2 hastanenin hizmet dışı kaldığı bildirildi.

Iraklılar, İsrail'in Lübnan'dan sonra Irak'a da saldırmasından endişeli

Türkiye'den Lübnan'a insani yardım desteği

Gazze kasabı, bakanlarıyla "sürpriz güvenlik toplantısı" gerçekleştiriyor