22 Ocak 2025 Çarşamba / 23 Recep 1446

Cuma suresinin son 3 ayeti ne için okunur? Cuma suresi 9. 10. 11. ayetleri okunuşu ve meali

Cuma suresi 9 10 11 ayetleri Cuma günü vesilesiyle araştırılıyor. Cuma günü yapılan ibadetler ve okunan dualar çok faziletlidir. Bu mübarek günde en çok okunan sureler arasında yer alan Cuma suresinin son 3 ayetinde cuma namazının fazileti anlatılır. Cuma süresi 9 10 11 ayetlerinin anlamı haberimizde yer alıyor. Peki Cuma suresinin son 3 ayeti ne için okunur? İşte Cuma suresi 9. 10. 11. ayetleri okunuşu ve meali

14 Ocak 2022 Cuma 13:52 - Güncelleme:
Cuma suresinin son 3 ayeti ne için okunur? Cuma suresi 9. 10. 11. ayetleri okunuşu ve meali

Cuma suresinin son 3 ayeti, cuma namazının önemini anlatır. Yüce Allah, cuma suresi 9 10 11 ayetlerinde 'Cuma günü namaza çağırıldığı zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın' buyurmuştur. Cuma suresi 9. 10. 11. ayetlerinde Hz. Muhammed'in peygamber olarak gönderilişi ve Cuma namazı ile ilgili bazı hükümler yer almaktadır. Peki Cuma suresinin son 3 ayeti ne için okunur, fazileti nedir? İşte Cuma suresi 9. 10. 11. ayetleri okunuşu ve meali

CUMA SURESİNİN SON 3 AYETİ NE İÇİN OKUNUR?

Cuma Suresiyle ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) Cuma Suresini okuyan kişinin Müslüman şehirlerden birinde Cuma namazına gelen ve gelmeyenlerin sayısı kadar sevap kazanacağını rivayet etmiştir. Yine alimlerin rivayetlerine göre kısmeti kapanan kişilerin Cuma Suresini 3-5 veya 7 defa okuması tavsiye edilir. Cuma Suresi gibi diğer surelerinde gün içinde okunması Allah kelamını anmak bakımından çok kıymetli olduğu için her günü Kuran-ı Kerim okuyarak geçirmek çok sevaptır.

Cuma Suresini özellikle Sela ile ezan arasında okumak daha faziletlidir. Rivayete göre; Her kim Cuma günü sela ile ezan arasında cuma suresinin 9 – 10- 11. ayetleri 3 kere okunursa o hafta içinde eline helal para geçer.

Cuma Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu! Cuma Suresi meali ve tefsiri

CUMA SURESİ 9. 10. 11. AYETLERİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmanirrahim

9.Yâ eyyuhâllezîne âmenû izâ nûdiye lis salâti min yevmil cumuati fes'av ilâ zikrillâhi ve zerûl bey'a, zâlikum hayrun lekum in kuntum ta'lemûn(ta'lemûne).

10.Fe izâ kudiyetıs salâtu fenteşirû fîl ardı vebtegû min fadlillâhi vezkurûllâhe kesîran leallekum tuflihûn(tuflihûne).

11.Ve izâ raev ticâraten ev lehveninfaddû ileyhâ ve terakûke kâimâ(kâimen), kul mâ indallâhi hayrun minel lehvi ve minet ticârati, vallâhu hayrur râzıkîn(râzıkîne).

CUMA SURESİ 9. 10. 11. AYETİN MEALİ

9. Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.

10. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin; umulur ki kurtuluşa erersiniz.

11. Onlar bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona giderler ve seni ayakta bırakırlar. De ki: Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten daha yararlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.

Cuma günü sela ile ezan arasında çekilecek tesbihler nelerdir?

Cuma Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe meali

Nebe Suresi Arapça okunuşu: Nebe (Amme) Suresi Türkçe meali

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Cuma namazı kılınışı