Bu hafta sizlerle ayağımızın tozuyla geldiğimiz Star Şehir Buluşmaları Denizli izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Ege Bölgesinin belediyecilik anlayışıyla örnek ismi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın ev sahipliğinde Denizli’nin gezilip görülmesi gereken yerlerini, kültürel miraslarını birlikte inceledik, şehirdeki son gelişmeleri, hayata geçirilen projeleri yerinde gördük.
Denizliler bizleri yalnızca evlerinde değil aynı zamanda yüreklerinde ağırladılar. Osman Zolan ile birlikte gezerken 7 den 70’e hemşerileriyle kucaklaşması, samimi ve içten sohbetleri ve selamlaşmaları da dikkatimi çekti.
Denizli Teleferik ve Bağbaşı yaylası, Ege’nin en büyüğü kış turizminin yeni gözdesi Denizli kayak merkezi, ulaşımdaki kavşaklar, yaya üst geçitleri, peyzaj düzenlemeleri, sağlık ve alt yapı hizmetleri, kapalı yüzme havuzları, sokak iyileştirme projeleriyle Denizli adeta çağ atlamış.
Denizli, turizmin parlayan yıldızı...
12 Ay turizm anlayışıyla ne nerede her şey Denizli’de
Şimdiden ifade etmeliyim ki 2019 yılında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Prof. Dr. Celal Şimşek’in kazı başkanlığında efsane bir antik kent Laodikeia Ülkemiz turizminin yeni gözdeleri arasındaki kültürel ve tarihi gezi durağı olacak. Laodikeia Antik kentini mutlaka ziyaret etmelisiniz.
1988 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesinde olan Pamukkale ve Hierapolis milli parkı her zaman olduğu gibi yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.
Pamukkale travertenleri, sıcaklıkları 35-100 C arasında değişen 17 sıcak su alanı bulunmakta Pamukkale travertenleri termal su kaynağından çıktıktan sonra 35.6 0C sıcaklığında içinde yüksek miktarda kalsiyum hidrokarbonat bulunan su havadaki oksijen ile temas ettiğinde karbondioksit ve karbonmonoksit uçarak kalsiyum karbonat çökeliyor ve travertenler oluşuyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan bu eşsiz manzarada yürümek, fotoğraf çekmek vazgeçilmezlerinden. Yine Hierapolis Antik havuzda yüzmenin ayrıcalığı mutlaka yaşanmalı.
12 Ay sürdürülebilir turizm ve otelcilik anlayışı,
“Termal iyi gelir “diyerek, sağlık turizmi, Kültür turizmi, Doğa turizmi, Spor turizmi, Kış turizmi, Gastronomi turizmi, Yayla turizmi, Kongre turizmi.
Denizli de turizm ve otelcilik anlayışını, hizmet ve kalite standartlarını yükselterek, bunu da rakamlarla şehrin ekonomisine yansıtarak mevcutta bulunan konaklama tesislerini kaliteli ve üst düzey otel yatırımlarıyla güçlendirerek Denizli’ye gelen turistlerin şehirde kalış surelerini uzatıp Denizli şehir merkezinin de de vakit geçirmelerini ve Denizlilerin kendilerine özgü Ege insanın sıcak ve samimi misafir ağırlama geleneğini yaşamaları Denizli’yi bir başka güzel, özel ve ayrıcalıklı müdavim bir turizm şehri yapacaktır.
Denizli’nin sembolü Denizli Horozu
Pekmezkefi, al, kürklü, demirkır ve pamukkır çeşitleri, heybetli görünüşleri, ahenkli, güzel ve uzun ötüşleriyle Denizli horozu şehrin simgesi olmuş. Türkiye’nin en büyük cam horoz heykeli de Denizli’de.
Denizli ile ilgili yazacak, söylenecek, anlatılacak daha çok şey var, sözün özü Denizli turizmde de şahlanıyor benden söylemesi....