Dahhâk, İran-Hint mitolojisinde veya tarihinde geçen bir karakterdir. Kimilerine göre İran’da tahta geçen bir hükümdar olarak gerçek bir şahıstır, kimilerine göre bir efsane ve mitolojik bir tiplemedir. Nuh’un soyundan olduğu ve bin yıl hüküm sürdüğü iddia edilen Dahhâk, Zerdüştlüğün kutsal kitabı Avesta’ya göre ise üç başlı bir ejderhadır.
Tarihi ve mitolojik hikâyelerin hepsine göre Dahhâk kötülüğün ve zulmün timsali bir şahıstır.
Rivayet odur ki, Dahhak’ın omuzlarında şeytanın bir hilesiyle ejderha veya yılana benzeyen iki kemik çıkar. Yine şeytan hekim kılığında Dahhâk’a görünerek ancak insan beyni sürmesi halinde bu illetten kurtulacağını söyler.
Böylece zalim hükümdar Dahhâk her gün iki genç insan beynini yarasına sürer. Günler geçtikçe şehirdeki gençler bir bir Dahhâk’ın kurbanı olurlar.
Efsaneye göre bir demirci ustası olan Kawa, kendi çocuklarını da kurban alan Dahhâk’ı öldürür, bir özgürlük meşalesi yakar.
Zerdüşt mitolojinin kahramanı olan Kava’nın Dahhâk’ı öldürdüğü gün 21 Mart Nevruz bayramı olarak kutlanır.
Ari geleneğinde anlatılan Dahhâk efsanesi, zulmün ebediyen sürmeyeceğini, insanoğlunun her türlü haksızlığa bir şekilde dur diyeceğini, iyiliğin kötülüğe galip geleceğini anlatır.
İlk Firavun veya Nemrut olduğu da iddia edilen Dahhâk’ın omuzunda çıkan yılanlar bir yönüyle insan nefsinin nasıl canavarlaşacağını, yılan gibi başka insanları sokan bir karaktere dönüşebileceğini, kendi saadeti için diğer insanları nasıl ateşinde yakabileceğini sembolize eder.
Dahhâk acaba canavarlaşan bir insan mıdır, yoksa insan suretine girmiş bir canavar mıdır?
Nefsinin esiri olarak her türlü kötülüğü kendisine mubah ve herkesi de kendisine kurban edilebilir gören anlayış, istismar ettiği din veya ideolojiden bağımsız olarak safi kötülüktür.
Deccal de böyle bir kötülük sembolüdür. Decl (İslam Ansiklopedisine göre) ‘bir şeyi örtmek, yaldızlamak, boyamak’ anlamına gelir. Deccal yalan ve hileyle halkın gözünü boyayan, çok parlak bir hayat vadederek ve olağanüstülükler sergileyerek insanları kendisine esir eden bir şahıstır. Dahhâk tiplemesi de, Deccal figürü de benzer bir kötülüğü ve zulmü yansıtır. İnsanoğlunun iyilik-kötülük mücadelesinde kılık değiştirmiş sapkınların yaptığı zulümleri fark etmek ve onları durdurmak gerçek iyiliğin inşa ve ihyası için şarttır.
Altın nesil diyerek toplumun gözünü boyayan ama bir ihanet şebekesi kuranFetullah Gülen’in kullandığı bir isim deM. Abdulfettah Dahhâk’tır. FETÖ’cüler Fetullah Gülen için ‘gülen’ anlamına gelen bu ismi kullanırlar.
MİT’in Darbeleri Araştırma Komisyonu’na gönderdiği rapora göre F. Gülen kaçak olduğu dönemde ‘Dahhâk’ kod adını kullanmıştır.
FETÖ çatı iddianamesinde Gülen’in bütün suçları ve haksızlıkları “şahsi kaprisi, kibri, kendini ve örgütünü üst bir seviyede seçilmiş ve ilahi bir vazifeli olarak görmesi, hırsı ve iktidarı ele geçirme, yönetme arzusundan dolayı” işlediği belirtiliyor.
Gençleri ağına düşürerek sömüren, açtığı okullarla halkın gözünü boyayarak güç elde eden, yine gençler üzerinden kadrolaşarak devleti yıkmaya çalışan Gülen’in yaptıkları Dahhâk efsanesini akla getiriyor.
Toplumun her kesimine büyük zulümler yapan bu örgütün halkın direnişiyle durdurulması bu kez gerçek bir efsane ortaya koyar.
Çocukları, gençleri ağına düşürerek adeta bir kuşağı yok eden (zehirleyen) FETÖ’ye karşı halk geleceğine sahip çıkar; kendi mitolojisini ve destanını kendisi yazarak habis bir örgütün zulmüne dur der.