10 Eylül 2024 Salı / 7 RebiülEvvel 1446

Türkiye'den katil İsrail'in okul katliamına peş peşe tepki: İnsanlığa karşı yeni bir suç işlenmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgalci İsrail'in Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula saldırmasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'Kana doymayan, diplomasiyi her türlü provokasyon ile sabote eden, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden Netanyahu hükümeti, insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde vereceği hesabı büyütmeye devam ediyor. Kötülüğü faşist bir anlayışla sıradanlaştırmaya, zulmü kanıksatmaya, insani erdemleri savunanların moral gücünü kırmaya güçleri yetmeyecek.' dedi. Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail, Gazze'nin Derec mahallesindeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir' açıklamasını yaptı.

AA10 Ağustos 2024 Cumartesi 14:25 - Güncelleme:
Türkiye'den katil İsrail'in okul katliamına peş peşe tepki: İnsanlığa karşı yeni bir suç işlenmiştir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail ordusunun, Gazze kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıyı lanetleyerek, "Kana doymayan, diplomasiyi her türlü provokasyon ile sabote eden, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden Netanyahu hükümeti, insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde vereceği hesabı büyütmeye devam ediyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını hatırlatarak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Yapılan zulüm ve katliamları, bunlara sessiz kalarak ortak olanları bir kez daha lanetlediğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kana doymayan, diplomasiyi her türlü provokasyon ile sabote eden, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden Netanyahu hükümeti, insanlık vicdanında ve uluslararası hukuk önünde vereceği hesabı büyütmeye devam ediyor. Kötülüğü faşist bir anlayışla sıradanlaştırmaya, zulmü kanıksatmaya, insani erdemleri savunanların moral gücünü kırmaya güçleri yetmeyecek. İnsanlığın kolektif hafızasında yer eden bu azgınlıklar zalimlerin peşini hiçbir zaman bırakmayacak. Adalet, insanlık ve barış eninde sonunda kazanacak. Toprakları işgal altında olan, savaş makinalarına karşı tüm insanlık adına şanlı bir direniş sergileyen mazlum Filistin halkı ile dayanışmamızı her türlü imkanımız ile sürdüreceğiz. Başkenti Doğu Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti için çabalarımız aralıksız devam edecektir. Tüm ülkeleri ve kurumları, yaşanan işgali ve zulmü durdurmak için tarihi ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye, çok geç kalmış olsa da görevlerini yapmaya davet ediyoruz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin, kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha gösterdiği belirtildi.

"İsrail, Gazze şehrinin Derec Mahallesi'ndeki bir okul binasına sığınmış yüzden fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir." ifadesi kullanılan açıklamada, İsrail'i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörlerin bu suça ortak olduğu vurgulandı.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve yandığını belirtmiş, sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği kaydedilmişti.

DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ KEÇELİ: İSRAİL, İNSANLIĞA KARŞI YENİ BİR SUÇ İŞLEMİŞTİR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "İsrail, Gazze şehrinin Daraj mahallesindeki bir okul binasına sığınmış 100'den fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir" dedi.

Sözcü Keçeli, sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze'deki okul binasına düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Keçeli, "İsrail, Gazze şehrinin Daraj mahallesindeki bir okul binasına sığınmış 100'den fazla sivili katlederek insanlığa karşı yeni bir suç işlemiştir. Bu saldırı, Netanyahu hükümetinin kalıcı ateşkes müzakerelerini sabote etmek istediğini bir kere daha göstermiştir. İsrail'i durdurmak için adım atmayan uluslararası aktörler, bu suçlara ortak olmaktadır" ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ, GAZZE'DE BİR OKULA SALDIRI DÜZENLEYEN İSRAİL'İ LANETLEDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından yaptığı paylaşımda, "İşgalci İsrail'in Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği ve en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği kalleş saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gazze'de soykırım yapan ve milyonlarca Filistinliyi yerlerinden eden işgalci İsrail'in yetkililerini ve yaşanan katliamlara ortak olanları bir kez daha lanetliyorum. Kandan ve gözyaşından beslenen İsrailli zalimler, hiçbir ilke ve kural tanımadan işlediği insanlık ve savaş suçlarıyla dünya tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" ifadelerine yer verdi.

Tunç'un paylaşımının devamı şöyle:

"Bebek, çocuk, kadın demeden sivilleri katleden, Gazze'yi yerle yeksan eden barbar İsrail'in durdurulması, tüm insanlığın huzuru ve güvenliği için şarttır. İnsan haklarına inanan ülkeler ve uluslararası kuruluşlar, işgalci İsrail'in işlediği suçlara artık dur demelidir. Türkiye olarak daima masum Filistinli kardeşlerimizin yanında olacak, onların haklarını savunmaya devam edeceğiz"

  • İşgalci İsrail
  • Netanyahu hükümeti
  • uluslararası hukuk