24 Ekim 2024 Perşembe / 21 RebiülAhir 1446

TUSAŞ'a hain terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Hain saldırının ardından Bilkent Şehir Hastanesinde yaralananları ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22. Değerlendirmemiz eylemi PKK'nın yaptığı yönünde.' ifadelerini kullandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattığını açıklarken Adalet Bakanı Tunç, olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmada 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini aktardı. Öte yandan RTÜK Başkanı Şahin ise yayın yasağı kararı alındığını duyurdu.

AA23 Ekim 2024 Çarşamba 15:56 - Güncelleme:
TUSAŞ'a hain terör saldırısı! Şehit ve yaralılar var

Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ yerleşkesine 15.20 sularında terör saldırısı düzenlendi. Patlama ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist etkisiz hale getirildi.

BAKAN YERLİKAYA: 5 ŞEHİT 22 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesinde terör saldırısında yaralananları ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, "Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22. Değerlendirmemiz eylemi PKK'nın yaptığı yönünde" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanların kimlikleri belli oldu.

Buna göre, saldırıda, TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak görev yapan Cengiz Coşkun, Makina Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, Güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ile taksi şoförü Murat Arslan şehit oldu.

Saldırıda yaralanan 22 kişi ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Şehitlerden Zahide Güçlü'nün, eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere yerleşkenin girişine gittiği, bu sırada saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Bu arada teröristlerin Kahramankazan ilçe merkezinde Arslan Taksi Durağı'na bağlı bir araca bindikten sonra Murat Arslan'ı öldürüp, cesedini aracın bagajına sakladığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ: YARALILAR İYİ DURUMDA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindeki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralananları Etlik Şehir Hastanesinde ziyaret etti.

Hastaneden ayrılırken açıklamada bulunan Yılmaz, terörü ve terörün arkasında olanları lanetledi.

Bu menfur olayda 5 şehidin, 22 yaralının bulunduğunu aktaran Yılmaz, yaralıların çoğunun iyi durumda olduğunu söyledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yılmaz, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

BAKAN GÜLER: ACILARINI MİSLİYLE ÇIKARACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin, "En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanı ve acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek." dedi.

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı için İstanbul'da bulunan Bakan Güler, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Güler, şunları kaydetti:

"TUSAŞ tesislerimize her zaman yaptıkları gibi alçakça, şerefsizce bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanı ve acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek, hiç merak etmeyin."

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz terörle mücadele mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyerek, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

BAKAN FİDAN'DAN, AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör saldırısına ilişkin X sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Fidan açıklamasında şunları kaydetti:

"Ankara'da, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye'yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz."

RTÜK BAŞKANINDAN YAYIN YASAĞI AÇIKLAMASI

RTÜK Başkanı Şahin terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı getirildiğini açıkladı. Şahin kararı şu şekilde duyurdu:

"Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. (TUSAŞ'a terör saldırısı) Sadece resmi bilgilerin haberlere yansıtılması gerekmektedir."

"AĞIR CEZALAR UYGULANACAK"

TUSAŞ terör saldırısı için verilen yayın yasağı sonrasında medyamızda yer alan görüntülerin tamamının kaldırılması, yeniden kullanılmaması gerekmektedir. Yasak kapsamında terör saldırısı hakkında hiçbir yayın yapılmamalıdır. Yasağa uymayanlar ağır şekilde cezalandırılacaktır.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ DEVAM EDECEKTİR

İletişim Başkanı Altun: "Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene kadar, sınırlarımız içinde ve dışında mücadelemiz kesintisiz devam edecektir"

DMM: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ

TUSAŞ'taki patlama olayına ilişkin DMM'den açıklama geldi.

Asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken DMM, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." ifadelerini kullandı.

DEM Parti'den TUSAŞ saldırısına ilişkin ilk açıklama: Provokasyon olduğu çok belli

TUSAŞ'a terör saldırısı: Savunma sanayisi temsilcileri SAHA EXPO'dan ayrılarak Ankara'ya doğru yola çıktı

Savunma sanayiinin kalbine hain saldırı Adli soruşturma başlatıldı