12 Eylül 2024 Perşembe / 9 RebiülEvvel 1446

Boğaz'da kaçak villaya göz yuman İBB'ye zor soru: Neden zamanında müdahale edilmedi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'çivi dahi çakılamaz' denilen bölgeyi kendine rant malzemesi yaparak Vaniköy'deki kaçak villa inşaatına göz yumdu. Skandala müdahale eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inşaatı durdurdu. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, günlerce devam ettiği anlaşılan inşaat faaliyetlerine neden zamanında müdahale edilmediğini sorgulayıp, 'İstanbul'un farklı bölgelerinde izinsiz yapılar anında yıkılırken bu yapıya neden dokunulmadı?' diye sordu.

23 Ağustos 2024 Cuma 08:05 - Güncelleme:
Boğaz'da kaçak villaya göz yuman İBB'ye zor soru: Neden zamanında müdahale edilmedi?

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un gözbebeği konumlarından biri olan Vaniköy'de kaçak villa inşaatına göz yumdu.

'Kaçak yapıları yıkıyoruz' söylemiyle algı yaparak 'çivi dahi çakılamaz' denilen bölgeyi kendine rant malzemesi haline getiren CHP'li İBB'nin bu skandalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının radarına takıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm bölgesinde izinsiz inşaat faaliyetleri hakkında gerekli cezai işlemlerin başlatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne uyarı yazısı gönderildiğini açıkladı.

MURAT KURUM: İBB GEREĞİNİ YAPMAZSA BAKANLIĞIMIZ DEVREYE GİRECEK

İBB'nin İstanbul'un güzide bölgesindeki kaçak yapı skandalına ilişkin açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Kaçak yapı inşaatı durdurulmuştur, gerekli hukuki süreç yürütülmektedir. İBB'den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir. Yapılmaması halinde bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı.

KAÇAK VİLLA SKANDALINA AK PARTİLİ OKUL'DAN TEPKİ

Bu gelişmelerin ardından CHP'li İBB'yi köşeye sıkıştıracak bir hamle de İBB AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'dan geldi.

Resmi X hesabından paylaşımda bulunan Okul, kaçak yapıları anında tespit etmek ve yıkmakla sorumlu İBB yönetiminin, inşaat faaliyetlerini görmezden gelip sadece suç duyurusunda bulunmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

CHP'Lİ İBB'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRAN SORU

İBB'nin yaptığı açıklamada kaçak inşaata ilişkin 16 Ağustos 2024 tarihinde tutanak tutulduğu söylenmesine rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin bugün inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini tespit ettiğine dikkati çeken Okul, "İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğünün yetki sahasında olan Üsküdar Vaniköy'deki ormanlık alanda, şehrimizin en güzel yerinde izinsiz yapılan bir imara göz mü yumuldu yoksa yine bir iş bilmezlik mi söz konusu? Günlerce devam ettiği anlaşılan inşaat faaliyetlerine neden zamanında müdahale edilmedi? İstanbul'un farklı bölgelerinde izinsiz yapılar anında yıkılırken bu yapıya neden dokunulmadı?" ifadeleriyle CHP'li İBB'yi köşeye sıkıştıracak soru sordu.

İBB yönetiminin kamuoyuna ve İstanbullulara söz konusu soruların cevaplarını vermesi yönünde çağrıda bulunan Okul, "Bu İBB yönetiminin şehrimize ve hemşehrilerimize karşı bir yükümlülüğüdür." dedi.

İBB'nin yetki alanında skandal! İstanbul Boğazı'ndaki kaçak villa inşaatı durduruldu

Boğaz'daki kaçak villa inşaatı durduruldu! Bakan Kurum: İBB'ye gerekli uyarımızı yaptık

  • Zeynel Abidin Okul
  • boğaz