5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Polis Özel Harekat'a 40 adet Kirpi

BMC tarafından üretilen ve terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarıyla kullanılan mayına karşı zırhlı personel taşıyıcı Kirpi’ler Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Mayına Karşı Korumalı Araç Projesi kapsamında 40 adet KİRPİ'nin kabulleri başarıyla tamamlandı.

19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Polis Özel Harekat'a 40 adet Kirpi
Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine Mart 2011 tarihinde katılan Kirpi birçok saldırıda içindeki askeri personeli korumayı başardı. İntikaller esnasında El Yapımı Patlayıcı (EYP)/mayınlara ve RPG-7 roketatar saldırılarına maruz kalan Kirpi’nin göstermiş olduğu bu performans bir çok ülkenin dikkatini çekti.
 
 
TUNUS ORDUSU “KİRPİ” DEDİ
 
Kirpi’nin ilk yurt dışı kullanıcısı Tunus Silahlı Kuvvetleri oldu. ilk etapta 40 Kirpi’yi bünyesine katan Tunus Ordusu ilave olarak 101 adet daha Kirpi siparişi verdi. Araçlar aralarında silah istasyonlu, keşif gözetleme ve ambulans modellerinin bulunduğu farklı konfigürasyonlarda teslim edilecek. Kirpi’lerin 50 tanesinde ağ tipi pasif roket koruma sistemi de yer alacak.
 
Katar Ordusu tarafından da tercih edilen Mayına Karşı Korumalı Araç Kirpi’nin Türkmenistan’a satışı konusunda görüşmeler sürüyor.
 
20 TON AĞIRLIĞINDA
 
İç Güvenlik Harekatı kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kullanılan KİRPİ’nin muharebe ağırlığı 20 ton. Şoför ve araç komutanı dahil 13 personel kapasiteli olan KİRPİ, taşıdığı personele yüksek bir mayın ve balistik koruması sunuyor.