18 Eylül 2024 Çarşamba / 15 RebiülEvvel 1446

Soykırımcı İsrail'den Gazze'de iki eve hava saldırısı: Şehitler var

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 343 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta ve kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 9 Filistinli şehit oldu.

13 Eylül 2024 Cuma 07:44 - Güncelleme:
Soykırımcı İsrail'den Gazze'de iki eve hava saldırısı: Şehitler var

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 343. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN GAZZE'DE İKİ EVE DÜZENLEDİĞİ HAVA SALDIRISINDA 2'Sİ ÇOCUK 9 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta ve kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 9 Filistinli şehit oldu.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Filistinli "Şahin" ailesinin evini bombaladı.

Saldırıda 2'si çocuk 6 Filistinli şehit oldu.

İsrail savaş uçakları Gazze'nin kuzeyindeki Bi'r en-Nace bölgesinde de Filistinli "Hassan" ailesinin evini vurdu. Saldırıda 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

23:41 Filistin yönetimi, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantının akabinde kabul edilen bildiride, "Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmasını" memnuniyetle karşıladı.

23:34 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de öldürülen çocukların bedenlerini görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç bir şey" olduğunu söyledi.

22:23 İsrailli siyasi analistler, ABD'nin kasım ayında yapılacak seçimlerden dolayı Tel Aviv yönetiminin Lübnan'a savaş açmasını engellemeye çalıştığını belirtti.

22:10 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili soruşturmaları yürüten ekibin başkanının, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in yaptığı yeni atamaların ardından polislik görevinden istifa ettiği bildirildi.

21:45 İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i "antisemitizm ve İsrail'e yönelik nefret"le suçladı.

21:33 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 3 sivilin hayatını kaybettiği, 4'ünün yaralandığı bildirildi.

21:26 İsrail'in Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, fanatik Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskınlarından sorumlu Amir Arzani'yi, "Kudüs Emniyet Müdürlüğü"ne atadı.

20:04 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrailli keskin nişancı tarafından öldürülen Filistinli Sufyan Cevad Fayiz Abdulcevad'ın (46), ajans personeli olduğunu duyurdu.

19:50 İsrail'in Lübnan'ın güneyinde insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

18:19 İsrail Savurma Bakanı Yoav Gallant ve emniyet yetkililerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın, yüzlerce kişinin ölümüne neden olabilecek bir öfke patlamasının eşiğinde olduğu konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.

17:39 ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Birleşmiş Milletler'in (BM) 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 40 bin Filistinliyi öldüren İsrail'e "gereğinden fazla" mesai harcadığını belirterek, "BM'de İsrail'e adil olmayan biçimde odaklanılıyor ve bu sıkıntılı bir durum." açıklamasında bulundu.

17:30 Hamas, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonları, "gerginliği tırmandıran tehlikeli bir adım" olarak tanımlayarak, Aksa'ya zarar vermenin olumsuz yansımaları konusunda uyardı.

16:56 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi'ndeki "çocuk felci aşılama kampanyası"nın ilk aşamasında 560 binden fazla çocuğun aşılandığını duyurdu.

16:32 İsrail, Lübnan'dan kuzeydeki Yukarı Celile bölgesine 3 roket fırlatıldığını, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

16:05 İsrail'de yapılan bir ankete göre halkın yarısından fazlası Gazze Şeridi'nde tutulan esirlerin geri getirilmesi ve Meclis seçimleri tarihinin belirlenmesi için çalışacak "ulusal birlik hükümeti" kurulmasını destekliyor

15:59 İsrail askerleri, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin 6 Eylül'de öldürüldüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Beyta beldesinde cuma namazı kılmak ve protesto yapmak isteyen Filistinlilere engel oldu

15:03 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırının bir kez daha ateşkese ulaşmanın aciliyetini gösterdiğini söyledi.

14:49 Uluslararası Kriz Grubu, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlerin topraklarını gasbeden İsraillilerin şiddet eylemlerinin, "Filistin devletine dair her türlü umudu" söndürdüğünü öne sürdü.

14:15 Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, Lübnan'daki Hizbullah'ın Aksa Tufanı'na ve İsrail'e karşı mücadeleye desteğinden dolayı Genel Sekreter Hasan Nasrallah'a teşekkür etti

11:44 İsrail ordusu: Lübnan'dan Safed kentine 20 roket atıldı

11:09 İngiltere'deki İşçi Partisinin eski lideri Jeremy Corbyn, parlamentoda eşitsizlik ve savaşa karşı tek ses olmak amacıyla kurdukları "Bağımsız İttifak" grubun amacının tam bir silah ambargosunun uygulanması olduğunu söyledi

10:26 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, bölge turu kapsamındaki İsrail ziyaretini iptal ettiği bildirildi

07:00 İsrail'de muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lideri Benny Gantz, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu ordu yöneticilerine ve politikalarını protesto edenlere karşı "nefret söylemini kullanmakla" suçlayarak erken seçim talebini yineledi.

05:00 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta ve kuzeyine düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 9 Filistinli şehit oldu.

03:47 Ürdün, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sınırdaki Ürdün Vadisi'ne (Ağvar) yaptığı "baskını" kınadı.

01:38 İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında Hizbullah mensubu 2 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirildi.

00:12 İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okullara düzenlediği saldırılarda en az 563 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

00:10 İsviçre, İsrail'in, Gazze Şeridi'nde el-Mevasi bölgesi ve Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bölgelere düzenlediği saldırıların ölümcül sonuçlarının dehşet verici olduğunu bildirdi.

-⁠İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere 41 bin 20 Filistinli şehit oldu, 94 bin 925 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 340'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 706 askerinin öldüğünü, 4 bin 428 askerinin yaralandığını duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 699 F