6 Ekim 2024 Pazar / 3 RebiülAhir 1446

İsrail'in 276 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 193'e çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 40 artarak 38 bin 193'e yükseldi.

8 Temmuz 2024 Pazartesi 06:46 - Güncelleme:
İsrail'in 276 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 38 bin 193'e çıktı

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 276. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN 276 GÜNDÜR SALDIRILARINI SÜRDÜRDÜĞÜ GAZZE'DE CAN KAYBI 38 BİN 193'E ÇIKTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 276 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 40 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 75 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 193'e, yaralananların sayısının da 87 bin 903'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

16:55 İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile Gazze ve bölgedeki durumu telefonda görüştüğü bildirildi.

16:32 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentine ve kuzey bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 3 Filistinli hayatını kaybetti, 10 Filistinli yaralandı.

15:06 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan bazı mahallelerdeki Filistinlilerden bulundukları bölgeleri tahliye etmelerini istedi.

14:21 İsrail askerlerinin saldırı altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'ta Filistinli aileye ait evi eğlence için yaktığı anların görüntüsü ortaya çıktı.

14:19 İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü ve yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde bir çocuğun daha açlıktan öldüğü bildirildi.

14:04 İsrail'in Gazze kentine başlattığı saldırıda onlarca Filistinli öldü ve yaralandı

13:07 Hizbullah, İsrail ile çatışmalarda bir mensubunun öldüğünü duyurdu

13:06 Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinde İsrail ile yaşanan çatışmalarda bir Hizbullah mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

12:20 İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam etmesi gerektiğini savundu.

11:52 Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Yusuf Makamı'na baskın düzenledi.

11:42 Dünyanın en eski hakemli tıp dergilerinden The Lancet'te yayımlanan makaleye göre, İsrail'in Gazze saldırılarında doğrudan ve dolaylı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 186 binden fazla olabilir

11:40 İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okulu hedef almasını şiddetle kınadı.

11:28 Batı Şeria'da aralarında çocukların da olduğu 30 Filistinli gözaltına alındı

10:25 İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Direktörü Ronen Bar liderliğindeki İsrailli müzakere heyeti, esir takası müzakereleri ve Refah Sınır Kapısı'nın idaresi hakkındaki görüşmelere katılmak üzere bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek.

10:28 İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Direktörü Ronen Bar liderliğindeki İsrailli müzakere heyeti, esir takası müzakereleri ve Refah Sınır Kapısı'nın idaresi hakkındaki görüşmelere katılmak üzere bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek

09:53 İsrail ordusunun yoğun saldırılar eşliğinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kent merkezinin güneybatısına girmesi üzerine bombalardan kaçan binlerce Filistinli yeniden yollara düştü.

04:40 İsrail, Gazze kentinin farklı bölgelerine hava saldırıları gerçekleştirdi

04:15 Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Filistinlilerin mülklerine zarar verdi

01:18 İspanya'nın doğusundaki Barselona kentinde taksiciler, "İsrail'in Gazze'deki soykırımını" protesto etmek için kent merkezinde turladı

00:38 İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde bir eve saldırısında çok sayıda can kaybı bildirildi