18 Eylül 2024 Çarşamba / 15 RebiülEvvel 1446

Soykırımcı İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı! Çoğu çocuk ve kadın 14 Filistinli şehit oldu

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 344 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir evi ve yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırı hedef alması sonucu çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 14 kişi şehit oldu.

14 Eylül 2024 Cumartesi 07:26 - Güncelleme:
Soykırımcı İsrail Gazze'ye bomba yağdırdı! Çoğu çocuk ve kadın 14 Filistinli şehit oldu

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 344. gününde sürüyor.

SOYKIRIMCI İSRAİL GAZZE'YE BOMBA YAĞDIRDI! ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN 14 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir evi ve yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırı hedef alması sonucu çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 14 kişi şehit oldu.

El-Ehli Baptist Hastanesindeki sağlık kaynaklarının AA'ya verdiği bilgilere göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları Gazze kentindeki Et-Tuffah Mahallesi'ndeki bir evi hedef aldı.

İsrail ordusunun bu saldırısında 4'ü çocuk 3'ü kadın olmak üzere 11 Filistinli şehit oldu.

Saldırıda ev neredeyse tamamen yıkılırken çevre evlerde de hasarlar meydana geldi.

Nasır Hastanesi kaynaklarından verdiği bilgilere göre ise İsrail ordusu Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde Filistinlerin kaldığı bir çadırı hedef aldı.

Saldırıda 1 Filistinli şehit oldu, 6 Filistinli yaralandı.

Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada da Gazze kentinin doğusunda "El-Umrani" ailesinin evini bombalaması sonucu bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

İsrail uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, "Aşkar" ailesinin evine saldırı düzenlemesi sonucu da en az 8 Filistinli yaralandı.

Açıklamada ayrıca, Beyt Hanun bölgesinde topçu ateşiyle ölen Filistinlinin naaşını da Sivil Savunma ekiplerinin hastaneye naklettiği aktarıldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere 41 bin 118 Filistinli şehit oldu, 95 bin 125 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşte dakika dakika Filistin ile İsrail arasında yaşananlar:

23:52 İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kuzeyde Lübnan cephesindeki askeri saldırıları genişletme kararı aldığını iddia etti.

23:51 İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Hermel kenti yakınlarındaki hava saldırısında 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı.

23:41 Gazze'deki hükümet, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte 2 milyon yerinden edilmiş Filistinliyi insani bir felaketin beklediğini belirtti.

23:10 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail ordusu tarafından katledilmesiyle ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) şikayette bulunmaya hazırlandıklarını bildirdi.

22:33 Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

20:42 İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda 3 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladı.

20:04 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıda 2'si çocuk, 5 Filistinli hayatını kaybetti.

19:58 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, ülkesinin, Filistin devleti kurulmadan İsrail'in saldırıları sonrası Gazze planını desteklemeye hazır olmadığını belirtti.

19:38 Fetih Hareketi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, İspanya'da düzenlenen Filistin konulu toplantının akabinde kabul edilen bildiriyi uygulamaya koyma çağrısı yaptı.

19:11 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki bölgelere saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istedi.

18:05 ABD'nin Boston kentinde bir kişi, sosyal medyada "Gazze'deki soykırımı" protesto eden açıklamalar sonrası İsrail'in Boston Başkonsolosluğu yakınında kendini ateşe verdi.

16:23 İsrail ordusunda eski bir Tümgeneral olan İsrael Ziv, ülkesinin Gazze Şeridi'nde askıda kaldığını ve mümkün olan en kısa süre içinde oradan çıkması gerektiğini belirtti.

13:30 Soykırımcı İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda son 10 günde 321 Filistinli şehit oldu

13:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar mukaddesse Ayşenur Eygi'nin kanı o kadar mukaddestir, sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

13:01 İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentine düzenlediği saldırıda 5 Filistinli şehit oldu.

12:07 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki silahlı baskınları ve saldırıları sırasında alıkoyduğu Filistinlilerden 9 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi.

12:01 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir evi ve yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırı hedef alması sonucu çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 14 kişi yaşamını yitirdi.

11:11 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde bir evi ve yerinden edilenlerin kaldığı bir çadırı hedef alması sonucu çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 12 kişi şehit oldu.

10:41 UNRWA, dün İsrail'in Batı Şeria'ya düzenlediği saldırıda bir çalışanın evinin çatısında kafasından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. UNRWA açıklamasında, "Bu, Batı Şeria'da on yıldan uzun bir süredir ilk kez bir UNRWA çalışanının öldürülmesi anlamına geliyor" dedi.

09:40 İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve tedavi yetersizliği sonucu çok sayıda çocuk hayatını kaybetti. İsrail saldırıları nedeniyle ailesiyle birlikte Gazze'nin Han Yunus kentindeki bir çadırda yaşayan 6 yaşındaki Filistinli Kerim Medhun, yetersiz beslenme ve beyin atrofisi nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

03:00 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail saldırısı altındaki Gazze'de öldürülen çocukların bedenlerini görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç bir şey" olduğunu söyledi.

02:02 Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyine 9 saldırı düzenlediğini, İsrail güçlerinden ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu.

01:06 Hamas hareketi ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) iki fraksiyonu, "Gazze Şeridi'ndeki savaşın sona ermesinin ertesi günüyle ilgili kararın, Filistin halkı ve onun ulusal güçleri tarafından verileceğini ve bu hakkın sadece Filistinlilere ait olacağını" duyurdu.

01:00 Filistin yönetimi, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Filistin konulu toplantının akabinde kabul edilen bildiride, "Filistin'in bir an önce tanınması ve iki devletli çözüme destek verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunulmasını" memnuniyetle karşıladı.

- İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere 41 bin 118 Filistinli öldü, 95 bin 125 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 342'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 709 askerinin öldüğünü, 4 bin 428 askerinin yaralandığını duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 703 Filistinli hayatını kaybetti.